Cum să folosești HREANUL dacă suferi de REUMATISM

Hreanul are efecte revulsive, de aceea, atunci când este proaspăt ras și aplicat extern, stimulează circulația sângelui și ajută la reducerea sau chiar dispariția durerilor. Este indicat în nevralgii de natură reumatică și inflamații articulare.

Hrean - Dureri Reumatice

Hrean – Dureri Reumatice

• Cataplasme cu hrean

Rădăcina de hrean se rade prin răzătoarea mică, se așează pe un tifon, care se învelește și se aplică pe zona dureroasă. Se lasă să acționeze până când pielea începe să ardă. Este cel mai puternic remediu contra durerilor reumatice și articulare, însă este nevoie de precauție. Persoanele cu pielea foarte sensibilă, alergică nu trebuie să folosească hreanul extern.

• Macerat de hrean

Se pun 2 linguri de hrean proaspăt ras într-un borcan de sticlă, și peste el se toarnă 500 ml de lapte fierbinte. Se lasă o oră la macerat. Acest preparat se bea dimineața, ca adjuvant antireumatic.

• Tinctură de hrean

Se pun 20 g de hrean proaspăt ras într-un borcan de sticlă, și se adaugă 100 ml de alcool. Se lasă la macerat vreme de 2 săptămâni, apoi se strecoară. Tinctura se folosește extern, sub formă de frecții ale zonelor dureroase.

• Băi cu hrean

Împotriva reumatismului și inflamațiilor articulare sunt bune și băile locale sau generale cu făină de hrean. Făina se obține din rădăcinile de hrean tăiate cubulețe și lăsate la uscat aproape de aragaz sau pe caloriferul cald. După ce s-au deshidratat (nu mai au deloc apă) și au devenit uscate, bucățile de hrean se macină prin râșnița electrică de cafea și se obține făina.

Se pune puțină făină într-un săculeț de tifon. Acesta se agață de robinet, și se lasă să curgă apa fierbinte peste el. Săculețul se agită la final în apa din cadă și apoi se scoate. Baia durează 20 de minute.

Precauții și contraindicații

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean. 

Sursă: „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, în colaborare cu Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.