SIROP de STRUGURI cu PĂTRUNJEL și miere – rețetă pentru afecțiunile INIMII

Dacă a trecut sezonul strugurilor, puteți folosi vin în loc de suc sau must la prepararea acestei rețete. Despre vinul roșu se știe că are efecte protectoare asupra inimii și a vaselor de sânge, datorită conținutului bogat de resveratrol, un antioxidant puternic asociat cu un risc scăzut de cancer și boli cardiovasculare.

Sirop de Struguri și Pătrunjel Pentru Inimă

Sirop de Struguri și Pătrunjel Pentru Inimă

Resveratrolul ajută la reducerea inflamațiilor, previne oxidarea colesterolului LDL (rău) și împiedică alipirea trombocitelor și formarea de cheaguri de sânge care pot duce la ateroscleroză sau atac de cord. Studiile recente au arătat că resveratrolul are de asemenea proprietăți anti-îmbătrânire.

Pătrunjelul este o sursă bună de acid folic, o vitamină din complexul B importantă pentru prevenirea daunelor vaselor de sânge (atac de cord și accident vascular la persoanele cu ateroscleroză sau boli de inimă).

Sirop de struguri – rețetă

Ingrediente

• 1 litru de suc de struguri
• 10 tulpini de pătrunjel cu frunze
• 2 linguri de oțet de vin
• 300 g de miere de tei

Preparare

Sucul de struguri trebuie să fie natural, proaspăt stors în casă. Pot fi folosiți struguri roșii sau albi.

Pătrunjelul trebuie să fie de asemenea bio, de la țară. Tulpinile se spală bine și se taie mărunt, apoi se pun la fiert împreună cu mustul. Se lasă la foc moale, circa 10 minute.

Se ia apoi vasul de pe foc, și după ce s-a răcorit, se adaugă oțetul și mierea de albine. Se amestecă bine, până când mixtura devine omogenă. Siropul obținut se toarnă în sticle, care se închid ermetic și se păstrează la loc răcoros și întunecos.

Se ia câte 1 lingură când apar dureri sau înțepături în zona inimii, sau 2-3 pe zi.

Indicații terapeutice

– cardiopatie ischemică dureroasă
– nevroză cardiacă
– insuficiență cardiacă
– alte afecțiuni cardiovasculare

Surse:

1. “Tratarea Bolilor cu Leacuri din Popor”, Gheorghe Mohan
2. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=100
3. http://www.webmd.com/heart-disease/resveratrol-supplements

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.