COADA-ȘORICELULUI ajută la vindecarea RĂNILOR pe COL (uz intern și extern)

Tot mai multe femei primesc diagnosticul de rană pe col, numită în termeni medicali cervicită. Practicanții medicinei alternative folosesc remedii interne și aplicații externe pe bază de plante cu efecte anti-inflamatoare și cicatrizante pentru tratarea rănilor pe colul uterin.

Coada-Șoricelului - Rană pe Col

Coada-Șoricelului – Rană pe Col

Statisticile arată că 50% dintre femei suferă de cervicită la un moment dat în viața lor. O plantă extrem de eficientă, care poate ajuta la vindecarea acestei leziuni este coada-șoricelului (Achilea millefolium).

Atunci când este folosită sub formă de irigații vaginale, infuzia de coada-șoricelului acționează ca un cicatrizant, anti-inflamator și antiseptic (previne înmulțirea ciupercilor care provoacă infecții vaginale de tip candidă).

Infuzie de coada-șoricelului pentru uz extern

Se folosesc 3-4 lingurițe de plantă (vârfuri înflorite de coada-șoricelului) la 1 cană cu apă. Această infuzie concentrată se folosește apoi sub formă de spălături vaginale, folosind un irigator.

Bazinul trebuie să fie înclinat, pentru a permite infuziei să pătrundă în vagin și să ajungă în zona colului uterin. Se stă în poziția optimă găsită circa 10-15 minute, pentru ca principiile active ale plantei să își exercite efectele benefice asupra țesutului epitelial afectat.

Aceste spălături se fac zilnic, pe o perioadă de 10-14 zile. Dacă este nevoie, tratamentul se poate relua (după o pauză de cel puțin 7 zile).

Irigațiile vaginale cu infuzie de coada-șoricelului sunt eficiente și contra altor afecțiuni ale femeilor:

– leziuni ale mucoasei vaginale
– prurit vulvar (mâncărimi)
– candidoză vaginală
– prolaps uterin (prevenire)

Pulbere de coada-șoricelului pentru uz intern

Pentru ca tratamentul să fie complet, se recomandă și o cură internă cu pulbere de coada-șoricelului. Planta uscată se macină fin prin râșnița de cafea. Se ia câte 1 linguriță de pulbere, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Această cură se face în paralel cu tratamentul extern, și durează 2 săptămâni.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Mai degrabă Mărul Lupului

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.