GHIMBIRUL, un antiinflamator puternic – reduce semnificativ DURERILE ARTICULARE – studii

Așa cum au arătat studiile realizate în ultimii ani, ghimbirul este un aliment extrem de eficient pentru controlul artritei, osteoartritei și artritei reumatoide, datorită efectului de reducere a inflamațiilor și implicit a durerilor articulare. Ghimbirul are totodată proprietăți antioxidante importante.

Ghimbir - Artrită

Ghimbir – Artrită

Cum funcționează ghimbirul 

Studiile arată că ghimbirul produce un efect antiinflamator la nivel celular prin inhibarea producției de factori inflamatori COX-2, lipoxigenază și TNF-alpfa (factorul de necroză tumorală alfa) care cauzează inflamarea articulațiilor la pacienții cu artrită. Ghimbirul inhibă de asemenea producția de LBT4 și PGE2.

Această acțiune antiinflamatoare explică eficacitatea extractelor de ghimbir în tratamentul artritei și tulburărilor musculo-scheletice.

În anul 1992, un studiu publicat în Jurnalul Medical Hypotheses, toți cei 56 de pacienți suferinzi de artrită reumatoidă, osteoartrită și alte tulburări musculare au raportat o îmbunătățire a durerii și inflamației după ce au luat pulbere de ghimbir. Pe durata tratamentului cu ghimbir (circa 2,5 ani), nici unul din pacienți nu a prezentat reacții adverse, precum s-a întâmplat în cazul medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene.

Un alt studiu, realizat la Universitatea din Miami și publicat în Jurnalul Arthritis & Rheumatism a arătat rezultate similare. Au fost implicați 247 de pacienți cu osteoartrită la genunchi. Aceștia au primit un extract concentrat de ghimbir. La finalul studiului, pacienții au raportat o reducere semnificativă a durerii de genunchi la statul în picioare și după mersul pe jos.

Cum se poate folosi ghimbirul pentru artrită 

În scop terapeutic, capsulele cu ghimbir sunt cea mai bună formă de administrate pentru ameliorarea durerilor articulare. Acestea trebuie luate de regulă în timpul mesei, cu mâncare.

Și masajul cu ulei de ghimbir poate fi util pentru articulațiile inflamate și dureroase. Această terapie este practicată în Japonia cu succes. Alte variante includ compresele cu rădăcină de ghimbir ras sau băile cu ghimbir.

 Alte efecte terapeutice ale ghimbirului 

– Menține flexibilitatea articulațiilor
– Înlătură răul de mișcare, de mașină, de înălțime și greața
– Menține tensiunea arterială și colesterolul la un nivel normal
– Stimulează circulația și elimină senzația de frig din extremități
– Reduce durerile de stomac

Contraindicații la ghimbir 

Ghimbirul poate interacționa cu unele medicamente, precum cele utilizate pentru tratarea diabetului, hipertensiunii și pentru prevenirea cheagurilor de sânge (anticoagulante). Persoanele care iau astfel de medicamente trebuie să consulte medicul înainte de a începe un tratament cu ghimbir.

Ghimbirul poate reduce nivelul de zahăr din sânge, crescând astfel riscul de hipoglicemie la cei care iau medicamente pentru diabet. Poate de asemenea reduce nivelul tensiunii arteriale și împiedica coagularea sângelui.

Ghimbirul crește producția de bilă, de aceea nu trebuie folosit de persoanele cu pietre la bilă.

Sursă: http://www.progressivehealth.com/arthritis-ginger.htm

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Oare o fi bun pt dureri de spate

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]