Remedii cu borș făcut în casă – diabet, boli reumatice și hepatice

Produs specific bucătăriei românești, borșul de tărâțe are efecte terapeutice deosebite.

Ajută la calmarea durerilor de ficat, reglarea nivelului glicemiei și digestiei fiind doar câteva din generoasa listă de beneficii ale produsului natural.

Remedii cu bors facut in casa - diabet, boli reumatice si hepatice

Remedii cu bors facut in casa: Marco Verch Professional Photographer

Borșul are la bază procesul de fermentație a târâței și reprezintă un tonic natural cu un conținut bogat de minerale, complex de vitamine B și o ”explozie” de vitamina C.

Bogate în vitamine din grupul B, tărâțele conțin, la rândul lor, minerale, aminoacizi esențiali, betacaroten și carbohidrați.

Cum se prepară borșul – rețetă

Ingrediente

  • 500 gr. tărâțe de grâu
  • 100 gr. mălai
  • 5 litri apă
  • 20 gr. drojdie
  • 1 pâine neagră
  • frunze de dafin
  • condimente, după gust

Mod de preparare

Se amestecă tărâțele cu apa, mălaiul și drojdia, se lasă la dospit, după care amestecul se adaugă într-un borcan de 20 de litri (sau vas de lut).

Se adaugă pâinea și condimentele, ca apoi să se completeze cu apă fiebinte, până la umplerea vasului. Se amestecă bine și se lasă la limpezit 26 de ore, se strecoară, după care se poate consuma.

Leac pentru boli de ficat și de fiere

Borșul tratează bolile de ficat, de fiere, rinichi, colon sau bilă.

♣ Se va consuma o cană de borș de casă cu o jumătate de linguriță de pulbere de pelin, pe stomacul gol, cu 15 minute înaintea mesei.

Adjuvant în tuberculoză

Studiile de specialitate au demonstrat că anumite substanțe din borș împiedică dezvoltarea bacililor care încurajează apariția tuberculozei.

♣ Se va consuma o jumătate de litru de borș, pe stomacul gol, înaintea meselor principale, în fiecare zi.

Afecțiuni respiratorii 

Borșul de casă este indicat pentru vindecarea și preîntâmpinarea agravărilor și recidivelor în boli ca  bronșită, astm, sinuzită.

♣ Se vor urma cure de trei săptămâni, perioadă în care se vor consuma două căni de borș, în fiecare zi, cu un sfert de oră înaintea mesei.

Intoxicații cu alcool

În cazul alcoolismului, borșul este recomandat pentru trezirea din beție și pentru combaterea simptomelor mahmurelii (amețeală, dureri de cap, senzație de vomă, tremurături ale membrelor).

♣ Pentru trezirea din beție, este recomandat consumul unui litru sau doi de borș; pentru combaterea simptomelor de  a doua zi, se va bea minimum un litru de borș de casă; consumat zilnic, borșul va potoli pofta de alcool.

Afecțiunil pulmonare

În cazul tratamentului pentru afecțiuni pulmonare, bolnavul va înlocui apa consumată zilnic cu un litru de borș combinat cu 250 ml. de infuzie de soc (2 lingurițe flori uscate de soc la o cană cu apă fiartă). Se poate îndulci cu miere și va servit întotdeauna înaintea meselor principale.

Tratamentul se va urma pe o perioadă de minimum 2 luni, în cazurile mai grave prelungindu-se cu încă două săptămâni.

Combate oboseala cronică

Pentru revigorarea rapidă a organismului și a sistemului nervos, este recomandat consumul unui sfert sau jumătate de litru de borș deodată.

Elimină toxinele din organism

Borșul elimină toxinele din organism, motiv pentru care este recomandat și în curele de slăbire. Următoarea cură este recomandată și persoanelor cu diabet, gută, artrită, boli reumatice, renale și hepatice.

♣ Se va consuma câte o cană (250 ml) de borș pe zi, pe o perioadă de zece zile. Cura cu borș de casă se poate repeta de două ori pe an, respectiv, primăvara și toamna.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.