Pulberea și infuzia din FLORI de SOC – utile în bronșită, sinuzită, rinită, infecții gripale

Socul este una din cele mai eficiente plante pentru tratarea afecțiunilor sistemului respirator. În acest scop, se poate folosi atât infuzia, cât și pulberea de flori de soc uscate și măcinate.

Pulbere de Flori de Soc

Pulbere de Flori de Soc

În urma a numeroase studii științifice, Comisia E (comisia guvernamentală de control a eficienței plantelor medicinale) a stabilit că florile de soc pot fi eficiente în tratarea răcelilor, infecțiilor gripale A și B, rinitei, faringitei și bronșitei.

Tratament cu soc pentru sinuzită și bronșită

Pulbere din flori de soc

Se ia câte 1 linguriță de pulbere de flori de soc, de 3-4 ori pe zi, pe cât posibil pe stomacul gol. Pentru a fi mai ușor de înghițit, după ce luați pulberea în gură, luați și 1 linguriță cu miere imediat. Se fac cure de câte 2 săptămâni, cu 1 săptămână de pauză între ele.

Pulberea se obține din florile de soc uscate, măcinate fin prin râșnița electrică de cafea. Pulberea rezultată se păstrează în borcănele de sticlă cu capac. Poate fi depozitată într-un loc la loc rece și întunecos din casă, pe o perioadă de cel mult 14 zile. După 2 săptămâni, uleiurile volatile din flori se evaporă. Cel mai bine este să măcinați cantități mai mici de plantă, pentru ca pulberea administrată să fie cât mai proaspătă.

Infuzie combinată

Se consumă câte 1 cană de infuzie combinată de soc, de 3 ori pe zi. Se pot face cure de câte 2 săptămâni, cu 1 săptămână de pauză între ele.

În cazul durerilor în gât, tusei umede și eliminarea secrețiilor excesive, se recomandă gargara cu infuzie combinată de soc, de 3 ori pe zi.

Infuzia se prepară din 3-4 lingurițe de flori de soc mărunțite, care se pun la macerat în 500 ml de apă rece peste noapte. A doua zi, maceratul se strecoară și se pune deoparte. Florile rămase după filtrare se fierb cu 500 ml de apă, timp de 5 minute. După ce s-a răcorit, se strecoară și se combină cu maceratul rece pus deoparte.

  Comprese cu infuzie de soc

Pentru aplicarea de comprese, se folosește infuzia combinată de soc, preparată conform indicațiilor de mai sus. Se înmoaie bucăți de pânză în infuzie fierbinte, se stoarce ușor și se aplică pe frunte (rinită, sinuzită) sau pe piept (bronșită). Compresele trebuie să fie cât mai calde, cât se poate suporta.

Efecte

Socul pare o plantă creată special pentru tratarea afecțiunilor aparatului respirator. Sporește răspunsul imunitar la atacurile virusurilor, ajută la scăderea febrei și eliminarea toxinelor prin transpirație, reduce durerile asociate cu starea gripală (dureri de cap și de mușchi) și facilitează recuperarea. Socul are efecte rapide dacă este administrat la primele semne: usturime în gât, curgerea nasului și dureri de cap.

– Reduce inflamația căilor respiratorii
– Ajută la eliminarea secrețiilor excesive
– Previne formarea de mucus excesiv la nivelul căilor respiratorii
– Crește imunitatea locală și capacitatea corpului de a combate infecțiile

Contraindicații la soc

Se recomandă ca socul și produsele care conțin această plantă să fie administrate cu precauție pe perioada sarcinii și alăptării. Cei care iau medicamente laxative și diuretice trebuie să consulte medicul înainte de a urma un tratament cu soc.

Socul poate cauza alergii sau tulburări digestive la unele persoane, de aceea se recomandă administrarea lui în doze mici la început, pentru a urmări reacțiile corpului.

Copiii sub 12 ani vor lua o doză de soc de 2-4 ori mai mică decât cea recomandată adulților.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.