Cum să transformăm PĂPĂDIA în preparate medicinale (ceai, salată, sirop, tinctură)

Păpădia este un miracol pe care natura ni-l descoperă în fiecare primăvară. Nu trebuie să lipsească din alimentația de primăvară, deoarece are un efect depurativ și detoxifiant extraordinar pentru ficat și sânge.

Mai jos găsiți câteva moduri de preparare a păpădiei, pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice minunate.

Preparate din Păpădie

Preparate din Păpădie

• Tulpini de păpădie crude

Vindecătoarea austriacă Maria Treben recomanda consumul a 5-6 tulpini proaspete de păpădie pe zi, pentru hepatita cronică (cu dureri acute până sub omoplatul drept) și câte 10 tulpini crude pe zi pentru diabet. Persoanele care sunt veșnic bolnavi, sau care se simt mereu obosiți și abătuți, trebuie să facă și ei o cură de 2 săptămâni cu tulpini proaspete de păpădie. Vor simți numaidecât efectul lor extraordinar.

Tijele de păpădie ajută și în mâncărimi, eczeme și erupții, îmbunătățesc sucul gastric, curăță stomacul de substanțe greu de eliminat, dizolvă pietre la bilă fără dureri și remediază tulburările de metabolism.

O cură de 3-4 săptămâni cu tulpini proaspete de păpădie ajută și în artrită, reumatism, inflamații ale ganglionilor, icter și afecțiuni ale splinei.

Tulpinile de păpădie se culeg cât planta este înflorită. Se spală cu tot cu flori, apoi se îndepărtează florile și se mestecă încet tulpina. Are un gust amărui, acrișoară și zemoasă, fiind oarecum asemănătoare andivele.

Citeste si Precauții și contraindicații la consumul de PĂPĂDIE

• Rădăcini de păpădie crude

Mâncate crude, la fel și cele uscate, servite în ceai, rădăcinile de păpădie au un efect depurativ, diuretic, digestiv, sudorific și stimulant. stimulează digestia. Consumul rădăcinii de păpădie subțiază sângele. Din frunzele și rădăcinile de păpădie se poate prepara și salată.

• Infuzie de păpădie

Se pun 2 lingurițe de păpădie uscată la infuzat 10-15 minute în 250 ml de apă. Se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi, după masă. Dacă vi se pare prea amar, îndulciți ceaiul cu puțină miere. O cură cu infuzie de păpădie poate dura 4-6 săptămâni, și ajută la purificarea sângelui și la eliminarea toxinelor din corp, precum și în tratamentul aterosclerozei, reumatismului și gutei, afecțiunilor urinare, varicelor și ulcerului varicos.

• Decoct de păpădie

Se prepară din 30-50 g de rădăcină și frunze verzi de păpădie. Planta se pune într-un vas cu un litru de apă rece, și se lasă la macerat 8 ore (peste noapte). După acest interval, lichidul se fierbe 10 minute, apoi se ia de pe foc, se pune capacul, și se lasă la infuzat 4 ore. Se strecoară și se bea 1 cană cu 30 de minute înainte de masa de dimineață, și 1 cană la 1 oră după micul-dejun.

Ceaiul se îndulcește cu miere pentru a fi mai ușor de băut din cauza gustului amărui. Acest remediu ajută în problemele digestive, insuficiență hepatică, icter cataral, dispepsie și hemoragii interne.

Preparate din Păpădie

Preparate din Păpădie

• Sirop de păpădie

Se pune 1 litru de apă pe foc. Când începe să fiarbă, se adaugă 300 g de flori de păpădie, se lasă să dea câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se acoperă cu un capac și se lasă la infuzat peste noapte. A doua zi, se scurge sucul (se storc și florile) și se adaugă 1 kg de zahăr (brun) și sucul proaspăt stors de la jumătate de lămâie. Dacă puneți mai multă lămâie, va acri prea tare siropul.

Acest amestec se pune pe foc, fără capac, și se lasă la fiert la foc mic, pentru ca lichidul să se evaporeze fără să fiarbă și să distrugă vitaminele. Când capătă consistența unui sirop gras sau mai degrabă a mierii, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Dacă vi se pare prea subțire pentru a fi întins pe pâine, mai fierbeți-l puțin. Se consumă ca o miere, sau se adaugă în deserturi și alte preparate. Ajută la curățarea sângelui și vindecarea bolilor de ficat.

Vezi si reteta de Sirop de PĂPĂDIE

• Tinctură de păpădie

Se pun 20 g de rădăcină uscată de rădăcină la macerat în 100 ml de alcool alimentar de 70 de grade timp de 10 zile. Recipientul se agită de 3-4 ori pe zi. După intervalul de macerare, lichidul se strecoară și se mai lasă la decantat încă 6 zile. agitându-se de 3-4 ori pe zi. Se strecoară ultima dată, și se păstrează în sticluțe închise la culoare, cu dop picurător. Această tinctură poate fi păstrată și folosită un an.

• Băi cu păpădie

Băile cu infuzie concentrată de păpădie ajută la eliminarea toxinelor prin piele, la calmarea iritațiilor pielii, la ameliorarea durerilor articulare și reumatice, și  la relaxarea corpului. Se pun 300 g e păpădie uscată în 2 litri de apă clocotită. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se pune capacul, se stinge focul și se lasă la infuzat 20 de minute. Ceaiul se strecoară și se adaugă în apa caldă din cadă. Aceste băi durează 15 minute, și se pot face de 2-3 ori pe săptămână.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.