Un remediu eficient pentru îmbunătățirea SISTEMUL VENOS (circulație, mâini și picioare reci, varice, tromboză)

Proasta circulație a sângelui, mai ales la nivelul picioarelor a devenit o problemă de sănătate actuală severă. Tulburările circulatorii se moștenesc, dar sunt stimulate și de alți factori: fumatul, obezitatea, dieta neadecvată, consumul excesiv de alcool, mișcare fizică insuficientă și alte obiceiuri care afectează sănătatea.

Rețetă Pentru Circulație

Rețetă Pentru Circulație

Anumite probleme de sănătate precum diabetul și hipertensiunea arterială pot de asemenea afecta pereții vaselor de sânge. Circulația sangvină deficitară este cauza principală a atacului de cord, trombozei sau a accidentului vascular cerebral.

Tinctură pentru circulație – rețetă

Această tinctură are un efect deosebit asupra sistemul venos. Se recomandă utilizarea ei mai ales în sezonul rece, de către persoanele sensibile la frig. Datorită plantelor folosite, preparatul are și o acțiune imunostimulatoare remarcabilă. Se poate folosi atât extern, cât și intern.

Ingrediente

• 50 g de flori de gălbenele
• 100 g de sunătoare
• 100 g de urzică
• 2-3 linguri de tinctură de arnică
• 1 litru de alcool de 50 de grade sau vodcă

Preparare

Tocați toate plantele cât mai fin, și puneți-le într-un borcan de sticlă. Puteți folosi plante proaspete sau uscate, în funcție de anotimp și de ceea ce aveți la îndemână. Adăugați tinctura de arnică și apoi alcoolul, asigurându-vă că plantele sunt complet acoperite cu alcool.

Puneți capacul și lăsați totul la macerat 21 de zile, agitând borcanul din când în când. După trecerea acestui timp, strecurați lichidul, și păstrați tinctura obținută în sticluțe închise la culoare.

Administrare

Intern. Se ia câte 1 linguriță, diluată cu 1 pahar de apă, de 2-3 ori pe zi. Efectele se simt după 1-2 săptămâni de tratament. Dacă problemele continuă să persiste, prelungiți tratamentul, dar nu mai mult de o lună odată.

Extern. Se fac frecții energice cu câteva picături de tinctură, de 2-3 ori pe zi, pentru stimularea circulației, încălzirea extremităților, tratarea varicelor, flebitelor și sindromului de picioare grele.

Indicații terapeutice

– Circulație deficitară (în special microcirculația periferică de la nivelul picioarelor)
– Mâini și picioare reci
– Hemoroizi
– Capilare afectate (mai ales la fumători și diabetici)
– Ateroscleroză și plăci arteriale
– Scleroză
– Prevenirea trombozei venoase profunde
– Prevenirea atacului de cord și a accidentului vascular cerebral
– Recuperarea și regenerarea pereților interni ai vaselor de sânge
– Probleme cu memoria
– Oboseală, somnolență, imunitate scăzută
– Îmbunătățirea sănătății la bărbați

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Multe sfaturi am facut de pe Taifasuri. functioneaza

  2. Conita..aprofundeaza..pt mine..studiile astea..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.