Lista completă a antibioticelor naturale

Tot mai mulți utilizatori ai antibioticelor sintetice vorbesc despre efectele secundare resimțite în urma administrării acestora.

Ssenzația de oboseală constantă, problemele digestive și stresul la gândul că acestea distrug imunitatea și bacteriile bune din intestin sunt doar câteva din ele.

Lista completă a antibioticelor naturale

Lista completă a antibioticelor naturale

Microflora intestinului, care este atacată sever de antibioticele sintetice, reprezintă 70-89% din sistemul nostru imunitar.

Totodată, din cauza administrării excesive de antibiotice în ultimii ani, s-au dezvoltat bacterii foarte rezistente, pe care nici cele mai puternice medicamente nu le mai pot ucide.

La fel ca și chimioterapia, antibioticele vindecă pe moment, însă mai târziu, pot înrăutăți starea de sănătate.

Antibiotice naturale

Antibioticele naturale au o istorie lungă de mii de ani.

Cercetările clinice au început să descopere abilitatea unor alimente și plante de a eradica bacterii puternice, fără efecte secundare.

De la infecțiile cu streptococi până la infecțiile sinusurilor și ale aparatului urinar, aceste ingrediente, pe care le avem deja în bucătărie pot fi consumate în starea lor naturală.

Unele capătă o eficiență mai mare atunci când sunt transformate în tincturi, extracte sau ceaiuri.

Altele sunt mai potente din punct de vedere terapeutic când le folosim sub formă de uleiuri esențiale sau capsule vegetale.

Ulei esențial de oregano sălbatic

Oregano sălbatic (Origanum vulgare), diferit de acel oregano (Origanum marjoram) pe care îl folosim la aromatizarea mâncărurilor, se mai numește și șovârf.

Este considerat una din cele mai mari surse de timol, un compus fenolic puternic împotriva microbilor.

Un studiu in vivo (realizat într-un organ sau pe un țesut viu) a arătat că uleiul de oregano sălbatic este mai eficient decât 8 tipuri de antibiotice folosite pentru tratarea infecțiilor cu stafilococ auriu.

Este un remediu atât de eficient, încât foarte mulți fermieri folosesc uleiul de oregano în loc de  antibiotice la animale.

La ce poate fi folosit:

– Orice infecție virală sau antibacteriană
– Dureri în gât
– Streptococ în gât
– Boli ale aparatului respirator
– Infecții ale sinusurilor

Uleiul de oregano sălbatic se poate găsi online, dar și în magazinele naturiste. Este destul de scump, însă merită.

Asigurați-vă că uleiul pe care îl cumpărați este derivat din oregano sălbatic, și că produsul are o concentrație de carvacrol (substanța vindecătoare din plantă) de cel puțin 70%.

Cum se folosește

Extern, uleiul se poate masa pe tălpi sau pe piept, pentru tuse, congestie, răceală, gripă sau infecții.

Pentru uz intern se va folosi doar uleiul esențial care a fost destinat ingerării.

Un adult poate lua până la 8 picături de ulei de oregano sălbatic, diluat cu 1 pahar cu apă, de 3 ori pe zi. Nu depășiți această doză.

Mierea Manuka 

Obținută din copacul Manuka din Noua Zeelandă, mierea Manuka are o activitate antimicrobiană puternică împotriva patogenilor multi-rezistenți.

Folosită extern, poate dezinfecta cu succes tăieturi și răni, și poate calma arsurile. Poate fi folosită și ca mască de față pentru tenul predispus la acnee.

Administrată intern, mierea Manuka este eficientă împotriva inflamațiilor și a infecțiilor.

Toate tipurile de miere au efecte antibacteriene. Însă mierea Manuka este cea mai puternică, datorită unui compus numit metilglioxal, care poate distruge foarte multe tipuri de bacterii, inclusiv stafilococul auriu rezistent la antibiotice.

La ce poate fi folosită:

– Tăieturi
– Zgârieturi
– Dureri în gât
– Afecțiuni respiratorii
– Infecții bacteriene

Cum se folosește

Extern, se aplică de 3 ori e zi, pe zona afectată. Intern, se iau câte 1-2 lingurițe, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Echinaceea

Un studiu realizat recent de cercetătorii germani la Universitatea din Munchen a arătat că echinacea este una din cele mai bune remedii antibiotice naturale.

La ce poate fi folosită:

– Infecții bacteriene
– Streptococ în gât
– Sinuzită
– Afecțiuni respiratorii

Cum se folosește

Tinctura este cea mai puternică formă de administrare a plantei.

Se administrează conform prospectului, nu mai mult de 2 săptămâni, deoarece după această perioadă poate slăbi sistemul imunitar, la fel ca antibioticele farmaceutice.

Uleiul de cocos 

Statisticile au arătat că populațiile lumii care consumă mult ulei de cocos sunt printre cele mai sănătoase de pe planetă.

Grăsimile din acest ulei au o cantitate mare de acid lauric, o trigliceridă de lanț mediu.

În corp, acidul lauric se transformă într-o monogliceridă cu proprietăți antibacteriene, regăsită de asemenea în laptele matern.

Atât acidul lauric poate ucide patogeni periculoși precum bacterii, virusuri și fungi, inclusiv stafilococul auriu și candida albicanis.

La ce poate fi folosit:

– Infecții bacteriene
– Infecții virale
– Fungi
– Pierderea în greutate
– Îmbunătățirea metabolismului
– Îngrijirea pielii și a părului (ten uscat)
– Întărirea imunității
– Îmbunătățirea funcției glandei tiroide
– Arsuri solare, tăieturi minore, mușcături de insecte

Cum se folosește

Uleiul de cocos este solid, însă se topește foarte repede la căldură. Se iau câte 3 linguri de ulei de cocos pe zi, sau chiar mai multe. Acesta se poate adăuga în diferite preparate reci. Extern, se aplică un strat subțire de ulei de cocos, care se topește prin contactul cu pielea caldă.

Usturoiul

Valoarea terapeutică a usturoiului continuă să-i impresioneze pe cercetători.

Usturoiul a fost folosit ca un antibiotic natural de decenii.

Studiile au arătat că alicina, unul din compușii activi conținuți, poate ucide stafilococul auriu rezistente la medicamente.

La ce poate fi folosit:

– Infecții bacteriene, virale și fungice

Cum se folosește

Usturoiul trebuie consumat crud, proaspăt zdrobit. Doza zilnică este de 2-3 căței. Pentru durerile sau infecțiile în ureche, se amestecă 2-3 căței de usturoi zdrobiți cu 2 linguri de ulei de măsline cald. Se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Uleiul se încălzește din nou puțin și se picură în fiecare ureche, din oră în oră, câteva zile.

Smirna

Smirna și tămâia fac parte, alături de aur, din ingredientele prețioase aduse de magi la nașterea lui Iisus Hristos în Betleem.

Smirna este o rășină roșiatică originară din Africa și zonele adiacente din Peninsula Arabică.

Smirna a fost folosită în scopuri terapeutice de sute de ani, datorită proprietăților sale antiseptice, antibacteriene, antifungice, antibiotice, antivirale și analgezice.

Este cel mai adesea recomandată în tratamentul infecțiilor bacteriene orale, bronșită și dureri în gât.

La ce poate fi folosită:

– Infecții ale sistemului respirator
– Infecții bacteriene orale
– Bronșită, dureri în gât

Cum se folosește

Se poate lua intern, sub formă de extract, sau se poate folosi extern, sub formă de gargară, sau pentru spălarea rănilor. Smirna nu trebuie folosită intern pe termen lung.

Cimbrul

Uleiul esențial de cimbru este un dezinfectant și un conservant natural eficient.

Studiile nu au confirmat încă efectele sale antibiotice, decât numai în cazul acneei.

Administrat intern, acesta s-a dovedit mai eficient decât peroxidul de bezoil.

La ce poate fi folosit:

– Acnee bacteriană

Cum se folosește

Doza recomandată de ulei esențial de cimbru este de 5-18 ml pe zi.

Varza

Varza are proprietăți antimicrobiene și antibiotice prin care poate ucide tot felul de boli. Aceste efecte sunt potențate de procesul de fermentare a verzei (încercați varza murată).

Cercetările au arătat că varza poate combate bacteria Helicobacter pylori, iar sucul de varză crud poate vindeca ulcerul stomacal.

Varza poate fi de asemenea benefică în prevenirea infecțiilor vezicii biliare și a icterului obstructiv.

La ce poate fi folosită:

– Ulcer stomacal
– Infecții bacteriene
– Infecții vezicale

Cum se folosește

Varza tocată mărunt se poate consuma sub formă de salată, ca suc sau murată, ca garnitură.

Hreanul

Prin anul 1950, cercetările științifice au arătat că hreanul are proprietăți antimicrobiene.

Este unul din condimentele cu proprietăți antibiotice și antibacteriene cele mai puternice din lume.

În Germania, hreanul este folosit ca o terapie adjuvantă pentru infecțiile tractului urinar, aparatului respirator și pentru sinuzită.

La ce poate fi folosit:

– Infecții urinare
– Sinuzită
– Dureri în gât
– Infecții ale aparatului respirator superior

Cum se folosește

Hreanul nu poate fi consumat în cantități mari, deoarece este foarte puternic la gust. Se poate administra sub formă de tinctură, sau ras și amestecat cu miere de albine.

Extern, hreanul ras se poate aplica sub formă de comprese pe frunte sau pe piept pentru afecțiunile respiratorii.

Turmericul

Este una din plantele cele mai studiate din ultimii ani, și pe bună dreptate.

Proprietățile sale medicinale și compușii conținuți (în special curcuma) sunt astăzi subiectul a peste 6.400 de studii biomedicale publicate.

Turmericul s-a dovedit la fel de eficient ca 14 medicamente diferite, între care anti-inflamatoare celebre precum aspirina, ibuprofen, sulindac, fenilbutazon, naproxen, indometacină, diclofenac sau tamoxifen.

Câteva studii au arătat că acest condiment poate combate stafilococul auriu, E. coli și alte bacterii, precum: Bacillus cereus, Bacillus coagulans, Bacillus subtilis și Pseudomonas aeruginosa.

Turmericul poate fi folosit la orice.

Cum se folosește

Pulberea de turmeric poate fi adăugată în suc, supe, lapte, orez, cartofi sau alte preparate. Sau se pot lua suplimente cu curcumă. Extern, turmericul poate fi transformat într-o pastă (amestecat cu puțină apă) pentru infecțiile pielii, acnee sau dureri musculare.

Ghimbirul

Beneficiile ghimbirului sunt impresionante. S-a dovedit mult mai eficient decât antibiotice împotriva infecțiilor cu stafilococi.

Gingerolii sunt compușii activi din ghimbir care combat bacterii regăsite în cavitatea bucală.

Studiile arată că ghimbirul poate ucide celulele canceroase, poate reduce inflamația creierului, poate ușura și trata probleme intestinale precum ulcer, colită sau acid reflux.

La ce poate fi folosit:

– Infecții ale aparatului respirator
– Greață și vomă (inclusiv la bolnavii de cancer)
– Infecții intestinale
– Reflux gastroesofagian
– Cancer

Cum se folosește

Rădăcina de ghimbir se poate adăuga la orice mâncare sau băutură. Ghimbirul ras pe răzătoare cu miere este un medicament natural senzațional.

Înainte de a încerca aceste antibiotice naturale, consultați medicul, pentru a vă asigura că nu există interacțiuni cu medicamentele pe care le luați în prezent.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. In afară de echinaceia, pt.ca nu o cunosc, toate celelalte sănt cu adevărat antibiotice naturale, pe care le folosesc și mă simt foarte bine, mulțumesc di suflet. …….!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.