Ceaiul verde cu scorțișoară ajută în diabet (și nu numai)

Acest ceai aromat este bun nu doar pentru diabetici, ci și pentru infecțiile cu fungi și bacterii de la nivelul stomacului.

Ajută de asemenea la scăderea colesterolului, reglarea tranzitului intestinal, tratarea constipației cronice și ameliorarea simptomelor de colon iritabil.

Ceaiul verde cu scortisoara pentru diabetici (si nu numai)

Ceaiul verde cu scortisoara pentru diabetici (si nu numai)

Ceai verde cu scorțișoară – rețetă

Ingrediente

• 20 g de ceai verde
• ½ linguriță de scorțișoară
• 250 ml de apă clocotită

Preparare

Se pune apa la fiert, se ia de pe foc, și se adaugă frunzele de ceai verde, plus pulberea de scorțișoară. Se acoperă și se lasă la infuzat 5 minute.

Ceaiul se strecoară și se bea cu înghițituri mici.

Pentru diabet, se urmează o cură de 30 de zile, cu câte 2 căni de ceai pe zi. Aceasta se poate repeta ori de câte ori este nevoie.

Efecte benefice

Ceaiul verde asezonat cu scorțișoară are foarte multe beneficii.

Ajută la fluidizarea sângelui, scăderea nivelului de zahăr din sânge și creșterea producției de insulină.

Grație acestor efecte, contribuie la tratarea diabetului în mod natural.

Ceaiul verde cu scorțișoară susține metabolismul zaharurilor, ajută la utilizarea eficientă a insulinei și contribuie la pierderea în greutate.

Ceaiul verde are proprietăți termogene și ajută la arderea grăsimilor. Este totodată implicat în procesele metabolice.

Scorțișoara menține nivelurile de zahăr din sânge care au atins deja o cotă normală.

Legătura dintre scorțișoară și zahărul din sânge a fost descoperită “accidental”, când cercetătorii au investigat de ce persoanele care consumă plăcintă cu mere au niveluri glicemice mai mici.

Ingredientul-cheie din plăcinta tradițională cu mere, scorțișoara, s-a dovedit benefică în metabolizarea insulinei. În plus, scorțișoara calmează tulburările digestive.

Atât scorțișoara, cât și ceaiul verde sunt apreciate pentru aroma lor deosebită, și pentru proprietățile terapeutice magnifice.

Ambele sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și fitochimicali.

Ceaiul verde cu scorțișoară previne și ajută la tratarea bolilor de inimă, scăderea colesterolului și tensiunii arteriale, reducerea riscului de întărire a arterelor, prevenirea cancerului și problemelor gastrointestinale, îmbunătățirea funcției cognitive, ameliorarea diareei și prevenirea infecțiilor bacteriene.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.