Cele mai bune ceaiuri și alimente pentru DIABET ZAHARAT

Cercetările clinice recente au arătat că unele plante pot ajuta la menținerea sub control a diabetului zaharat. De pildă, frunzele de afin, de dud, de nuc sau de anghinare pot ajuta la ameliorarea clinică și biochimică a diabetului, datorită acțiunii lor hipoglicemiante.

Ceai Diabet

Ceai Diabet

Ceaiul de AFIN

La pacienții tratați cu extracte standardizate de frunze de afin s-a constat o reducere semnificativă a dozelor de insulină necesare zilnic. În formele incipiente sau ușoare de diabet zaharat, preparatele terapeutice din afin pot chiar înlocui insulina, mai ales dacă tratamentul este potențat de alte plante cu efect hipoglicemiant. Trebuie menționat că această plantă nu dă rezultate foarte bune în formele de diabet mediu, sever sau infantil.

Afinul se poate prepara și administra sub formă de infuzie (preparată dintr-o lingură de frunze și 1 cană cu apă clocotită) sau macerat la rece (2 linguri de frunze lăsate 6 ore la macerat în 250 ml de apă rece). Se beau câte 2 căni pe zi. Fructele de afin se pot consuma și proaspete când e sezonul lor, sau congelate, câte 50-100 g pe zi, în cure de 2 săptămâni pe lună.

Preparatele pe bază de afin ajută de asemenea în arterite, ateroscleroză cerebrală, hipertensiune, și alte afecțiuni asociate cu diabetul.

♣ Ceaiul de ANGHINARE

Și frunzele de anghinare ajută la scăderea glicemiei. Se administrează sub formă de infuzie (1 linguriță de plantă și 1 cană cu apă clocotită). Se beau câte 2-3 căni pe zi, în cure de 20-30 de zile, urmate de o pauză de 20-30 de zile.

♣ Cele mai bune combinații

Iată cele mai puternice combinații de plante pentru prepararea de ceaiuri hipoglicemiante:

• Frunze afin (40 g)
• Frunze de dud (20 g)
• Teci de fasole (20 g)
• Frunze de nuc (10 g)
• Frunze de urzică (10 g)

Se ia 1 lingură de amestec de plante și se pune la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi, o săptămână. După o pauză de 3 zile, se poate relua, de cel puțin 5 ori pe an.

• Frunze de afin (60 g)
• Frunze de mesteacăn (20 g)
• Frunze de urzică (10 g)
• Teci de fasole (10 g)

Se prepară o infuzie dintr-o lingură de amestec de plante și 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 2-3 căni pe zi, timp îndelungat.

Aceste plante se pot consuma și separat, câte 2-3 căni pe zi:

– Infuzie de frunze de dud (se prepară din 2 linguri de frunze la o cană cu apă clocotită)
– Decoct de teci de fasole (se fierbe 1 lingură de teci mărunțite cu o cană cu apă, 10 minute)
– Infuzie de frunze de nuc (se prepară dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită)
– Decoct de rădăcină de brusture (se prepară dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită)
– Infuzie de frunze de urzică (se prepară dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită)

♣ Cele mai bune alimente pentru diabetici

Din alimentația bolnavilor de diabet sau afecțiuni pancreatice nu trebuie să lipsească aceste legume: usturoiul, ceapa, morcovii, țelina, varza albă, afinele, merele acre, lămâia, urzicile, spanacul și salata verde.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Ceaiul din cocenii de porumb (planta ,nu știulete) este foarte bun ,eu cu el urmez și dă rezultate bune .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.