Rețete de casă pentru tratarea DURERILOR

Dincolo de bolile de care suferim, fiecare dintre noi avem zile în care ne dor oasele sau mușchii, din cauza suprasolicitării sau oboselii. Și când acest lucru se întâmplă, ne îndreptăm direct spre dulapul cu medicamente, fără să ne gândim că acestea au efecte secundare dăunătoare.

Calmante Naturale Pentru Durere

Calmante Naturale Pentru Durere

Studiile au demonstrat că medicamentele pentru durere, cum sunt calmantele și antiinflamatoarele sintetice pot cauza constipație, amețeală sau probleme la nivelului rinichilor, probleme cardiovasculare sau respiratorii. În plus, efectele lor de amorțire sau de calmare a durerii produc dependență, și la un moment dat nici nu mai au efect.

Dureri de orice fel:  remedii naturiste

Data viitoare când aveți vreo durere, tratați-vă naturist. Cele mai bune ingrediente antiinflamatoare, care pot calma durerile articulare, musculare sau reumatice sunt: ghimbirul, turmericul, piperul cayenne, scorțișoara și alte mirodenii sau condimente.

Ghimbirul este anti-inflamator, și ajută la ameliorarea durerilor articulațiilor și mușchilor. Este de asemenea un remediu excelent pentru durerile în gât și durerile de stomac. Consumați câte 1 linguriță de ghimbir pe zi, presărați-l în salate sau mâncăruri, sau amestecați-l (ras) cu miere de albine. Studiile au arătat că ghimbirul poate ajuta inclusiv la combaterea cancerului.

Piperul cayenne este un condiment medicinal fabulos. Ajută la curățarea căilor respiratorii și eliminarea excesului de mucus, dar și la ameliorarea durerilor reumatice. Se pot lua câte 2 lingurițe pe zi, pentru efect maxim. Unele studii au arătat că piperul roșu poate stopa inclusiv un atac de cord.

Turmericul are de asemenea proprietăți antiinflamatoare și de calmare a durerilor. Ajută inclusiv la tratarea infecțiilor de tot felul. Se poate consuma sub formă de ceai, cu lapte, sau presărat pe mâncăruri. Atenție când umblați cu turmeric, deoarece pătează.

Lapte cu turmeric

Numit și laptele de aur, această combinație este un remediu testat pentru reducerea durerilor. Adăugați 1 linguriță de pulbere de turmeric într-o cană cu lapte, și încălziți la foc mic (fără să-l fierbeți). Beți acest lapte de două ori pe zi, cu sorbituri mici. Acționează din interior la calmarea diferitelor tipuri de dureri, inclusiv a fracturilor sau luxațiilor.

♣ Miere cu scorțișoară

Amestecați 1 lingură de miere de albine cu ½ linguriță de scorțișoară, și consumați acest amestec în fiecare dimineață, înainte de micul-dejun, pentru ameliorarea durerilor cronice, inclusiv a durerilor în gât. Acest tratament a fost testat pe pacienții cu artrită și a avut rezultate uimitor de bune. Un amestec de 1 linguriță de miere, 1 linguriță de scorțișoară și 2 linguri de apă se poate folosi și extern. Aplicați această pastă pe zona dureroasă și masați.

♣ Ceai aromat cu ghimbir

Nimănui nu trebuie să-i lipsească ghimbirul din casă. Când aveți o durere oarecare, puneți câteva felii de rădăcină de ghimbir proaspăt în ceaiul preferat, și sorbiți acest leac pentru un efect calmant rapid. Îl puteți folosi de asemenea sub formă de suc, sirop cu miere, sau adăugat în mâncăruri.

♣ Ceai mixt

Acest ceai mixt poate fi considerat o adevărată farmacie anti-durere. Puneți 1 lingură de ghimbir, ½ linguriță de turmeric, un praf de piper negru și un praf de cayenne și o cană și jumătate cu apă rece la fiert, la foc mic, circa 10 minute. îndulciți la final cu miere. Nimic nu poate fi mai eficient pentru calmarea durerilor articulare și musculare, și pentru desfundarea nasului.

♣ Suc de rodii cu ulei de măsline

Amestecați 1 pahar de suc de rodii cu 1 linguriță de ulei de măsline și 1 linguriță de suc de lămâie. Beți acest elixir antiinflamator zilnic pentru rezultate bune.

♣ Leacuri externe cu ulei

Amestecați 1 linguriță de cayenne cu 2-3 linguri de ulei de măsline și aplicați soluția obținută pe locul dureros. Acoperiți cu un bandaj și lăsați să acționeze peste noapte.

Amestecați ½ cană de ulei de nucă de cocos încălzit cu 5 lingurițe de pudră de cayenne. După 24 de ore, strecurați uleiul prin tifon, și păstrați preparatul într-un borcănel. Aplicați pe zona afectată (dureri de cap, dureri de gât, dureri de spate, dureri articulare sau musculare).

♣ Cuișoare și ulei de măsline

Ambele ingrediente conține elemente care reduc durerea. Amestecați ¼ linguriță de cuișoare măcinate cu puțin ulei de măsline, cât să obțineți o pastă. Aplicați pe zona afectată.

♣ Unguent picant

Încălziți 1 linguriță de turmeric și 2 lingurițe de ghimbir ras în cu 1-2 linguri de ulei de muștar. Aplicați soluția caldă pe locul dureros și bandajați. Lăsați să acționeze peste noapte.

Folosiți aceste remedii de cel puțin 3 ori pe zi pentru rezultate bune. Acestea sunt la fel de eficiente pentru adulți și copii.

Precauții

Pentru bebeluși și persoanele cu alergii sau boli grave, cereți sfatul medicului. Testați preparatele cu cayenne, scorțișoară sau piper pe o porțiune mică de piele, pentru a vedea dacă apar reacții alergice. Piperul roșu poate produce o senzație de arsură, similară unguentelor anti-reumatism, care este normală și lipsită de riscuri.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.