OȚETUL de MERE, un nou elixir pentru slăbit, diabet, colesterol și hipertensiune arterială

Probabil aveți deja o sticlă de oțet de mere în cămară, pe care o folosiți ca dressing pentru salate, sau pentru prepararea marinatelor, conservelor sau murăturilor. Experții în nutriție susțin că un pic de oțet de mere în fiecare zi ne poate aduce foarte multe beneficii pentru sănătate, în special în ceea ce privește sistemul digestiv și imunitar, pierderea în greutate, tratarea răcelilor, prevenirea bolilor, scăderea tensiunii, colesterolului și glicemiei.

Oțet de Mere

Oțet de Mere

Oțet de mere pentru slăbit:  rețetă

Ingrediente

• 1 pahar de apă
• 2 linguri de oțet de mere
• 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de miere de albine

Amestecați pur și simplu toate ingredientele într-un pahar mare, și beți acest preparat dimineața, pe stomacul gol, sau înainte de masa de seară, pentru inhibarea apetitului.

Oțetul de mere arde grăsimile

Medicul director Carol Johnson de la Școala de Nutriție și Promovare a Sănătății de la Universitatea de Stat din Arizona susține că acidul acetic, componentul principal din oțet interferează cu capacitatea corpului de a digera amidonul și reduce cantitatea de calorii care ajunge în sânge, stimulând astfel pierderea în greutate. De asemenea, unii cercetători au descoperit că oțetul de mere are un impact asupra anumitor gene implicate în descompunerea grăsimilor.

Studiile japonezilor susțin această teorie, și arată de asemenea că un consum constant de oțet de mere poate reduce circumferința abdomenului și trigliceridele serice.

Nutriționiștii spun că nu trebuie să ne așteptăm la miracole peste noapte. Cura cu oțet de mere nu înseamnă pierderea a 5 kilograme pe săptămână. Pentru rezultate vizibile, cura trebuie ținută măcar 3-4 luni.

Conform cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Louisiana, pierderea moderată în greutate poate reduce drastic riscul de a deveni diabetic, de a suferi un atac de cord, sau de a dezvolta cancer. Chiar o pierdere în greutate de 5-10% poate reduce nivelul tensiunii arteriale și a colesterolului, îmbunătățind totodată toleranța la glucoză.

→ Scade nivelul de zahăr din sânge

Efectele anti-glicemice ale oțetului de mere sunt foarte bine documentate. Cercetătorii în nutriție de la Universitatea de Stat din Arizona au studiat oțetul de mere timp de 10 ani, și au susțin astăzi că efectele acestuia asupra nivelului de zahăr din sânge sunt similare medicamentelor prescrise pentru scăderea glicemiei.

Conform unui studiu publicat recent în Jurnalul de Alimente Funcționale, consumul de oțet de mere înainte de fiecare masă ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Participanții la studiu care au băut câte 1 pahar cu apă și 1 lingură de oțet de mere înainte de masă au avut o scădere a glicemiei comparativ cu subiecții care nu au urmat acest tratament.

Oțetul de mere blochează digerarea amidonului și previne creșterea nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, specialiștii spun că diabeticii care urmează un tratament medicamentos nu trebuie să renunțe la acesta definitiv și să-l înlocuiască în nici un caz cu oțet de mere. Acest ingredient poate fi doar una din armele care pot ajuta la reducerea glucozei din sânge. De asemenea, oțetul de mere poate interfera cu anumite medicamente pentru diabet, de aceea este bine să se ceară sfatul medicului înainte de a urma această cură.

→ Curăță corpul și pielea de toxine, reglează pH-ul

Oțetul de mere este plin de vitamine, minerale și enzime în forma lor naturală, de aceea este o terapie bună pentru slăbit și detoxifiere. Pe lângă faptul că ajută la curățarea organismului (intestinelor mai ales) de toxine, oțetul de mere ucide bacteriile, întărește imunitatea, ajută digestia și reglează pH-ul corpului.

Oțetul de mere curăță corpul din interior spre exterior, ajutând inclusiv la curățarea pielii și tratarea acneii sau coșurilor.

→ Reduce tensiunea arterială și colesterolul

Un studiu realizat în anul 2006 pe șobolani a arătat că datorită conținutului bogat de pectină, oțetul de mere ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. Testele efectuate pe șobolani de laborator au arătat cei care au fost hrăniți cu salate stropite cu ulei de măsline și oțet de mere de câteva ori pe săptămână au avut o rată mai mică de boli cardiovasculare.

Precauții

Nu exagerați cu oțetul de mere. Prea mult acid acetic poate afecta gâtul. Doza recomandată în rețetă, de 1-2 lingurițe într-un pahar cu apă pe zi este sigură.

Diabeticii care au gastropareză diabetică trebuie să fie precauți, deoarece oțetul de mere poate agrava această problemă. Unii cercetători atrag atenția asupra faptului că oțetul de mere, chiar și diluat cu apă, poate crește aciditatea, și cauza probleme cu rinichii și oasele.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.