DURERI DE OASE – 9 Rețete Naturiste

Foarte multe persoane care suferă de dureri articulare și musculare iau calmante sau medicamente antiinflamatoare din farmacii, care sunt nu doar scumpe, ci și ineficiente (mai ales în cazul unor boli cronice precum osteoartrită), și periculoase din cauza efectelor secundare. Remediile naturiste sunt întotdeauna o alternativă demnă de considerat. Plantele ne pot aduce o ameliorare rapidă a durerilor, și mai ales, pot preveni crizele dureroase.

9 Remedii Pentru Dureri de Oase
Dureri de Oase și Mușchi – Remedii Naturiste

Dureri de Oase și Mușchi – Remedii Naturiste

1. Scoarță de salcie albă

Înainte de aspirina zilelor noastre, a fost scoarța de salcie albă – considerată aspirina originală, a naturii. Medicul antic grec Hipocrate a scris despre ea undeva în secolul 5, însă abia prin secolul al 18-lea, medicii au descoperit că scoarța de salcie albă este atât de eficientă deoarece conține un ingredient numit salicină.

Compușii din scoarța de salcie albă au fost utilizați la prepararea aspirinei. Dar spre deosebire de aspirina din farmacii, această plantă este mult mai blândă asupra stomacului, și nu irită mucoasa gastrică precum aspirina. Cel mai simplu mod de a lua acest remediu este sub formă de ceai.

Preparare și administrare

Puneți 2 lingurițe de pulbere de scoarță de salcie albă (măcinată) la infuzat într-o cană de apă clocotită și lăsați 10-15 minute. După ce s-a răcorit, adăugați miere și lămâie după gust. Beți câte 2 ceaiuri pe zi.

2. Macerat de stafide aurii în gin

Acesta este un remediu interesant pentru durerile de oase și de mușchi, vechi de 20 de ani. Aroma ginului este derivată din boabele de ienupăr, care au proprietăți antiinflamatoare, iar stafidele aurii conțin sulfuri, substanțe care pot ajuta la tratarea artritei.

Preparare și administrare

Se pune 1 ceașcă de stafide aurii într-un bol, și peste ele se toarnă suficient gin cât să le acopere. Acoperiți vasul cu un prosop, și lăsați-l într-un loc întunecat, până la evaporarea alcoolului, circa 2 săptămâni. Se consumă câte 9 stafide aurii pe zi. rezultatele se văd în câteva săptămâni de cură.

3. Cremă cu Capsaicină

Se pun 3 linguri de pulbere de Cayenne (piper roșu) și 1 cană de ulei de măsline la încălzit pe bain-marie, la foc mic, circa 10-15 minute. Adăugați ½ cană de ceară de albine rasă pe răzătoare și continuați să amestecați până când aceasta s-a topit complet și totul s-a omogenizat. Dați amestecul la frigider 10 minute, apoi scoateți și amestecați din nou energic. Puneți din nou crema la frigider 10 minute, și înainte de a o transfera într-un borcan cu capac, mai amestecați o dată energic. Păstrați crema la frigider, o săptămână jumate cel mult. Aplicați zilnic, la nevoie, pe locurile dureroase.

4. Ulei de mentă și eucalipt

Uleiurile esențiale de mentă și eucalipt sunt foarte bune pentru masarea zonelor corpului afectate de spasme, crampe, dureri musculare, dureri de spate sau rigiditate a umerilor și încheieturilor.

5. Varză

Câteva frunze de varză zdrobite, înfășurate în bumbac, sau aplicate direct pe locul dureros ca o compresă, pot alina rapid durerile. Compresele fierbinți cu varză sunt mult mai eficiente, lăsate să acționeze peste noapte. Se pot folosi pentru dureri musculare, sciatică, nevralgii, reumatism, artrită sau migrene.

Preparare și administrare

Amestecați 5-10 picături de ulei esențial de eucalipt cu 5-10 picături de ulei esențial de mentă și 1-2 linguri de ulei de măsline, într-o sticluță mică, pe care o puteți păstra la loc rece și întunecos. Frecați încheieturile sau locurile dureroase ale corpului cu acest amestec de ulei, masând ușor pielea.

Aceste uleiuri se pot folosi și separat. Înainte de aplicarea lor, se îmbăiază zonele dureroase ale corpului în apă fierbinte sau caldă. Sau se poate aplica o compresă caldă, pentru a deschide bine porii, și a ajuta uleiul să pătrundă mai ușor în piele.
Uleiurile se pulverizează pe locul dureros, și se face un masaj local de 2-3 minute. Faceți acest lucru de mai multe ori pe zi.

6. Băi cu sare amară (Epsom)

Sarea Epsom conține sulfat de magneziu, un mineral folosit de mult timp pentru ușurarea durerilor. Se umple un lighean cu apă fierbinte, și se adaugă ½ cană de sare Epsom. Amestecați bine până când sarea se dizolvă, și introduceți articulațiile dureroase (mâini, picioare) în apă. Dacă durerea este prezentă în alte locuri ale corpului, precum genunchii sau spatele, faceți o baie completă cu sare Epsom. Adăugați în acest caz 2 căni de sare Epsom la o cadă de apă caldă. Stați 15-20 de minute în cadă.

7. Ceai de boabe de ienupăr

Fructele de ienupăr pot ajuta la reducerea durerilor articulare datorită unui compus uleios numit terpinen-4-ol. Acesta suprimă un tip de celule albe din sânge numite monocite, care, ca și parte a sistemului nostru imunitar, răspund la semnalele inflamațiilor și durerii. În cazul artritei reumatoide, sistemul imunitar atacă țesuturile normale ale articulațiilor fără nici un motiv, ducând astfel la inflamații, durere și slăbirea funcției lor.

Preparare și administrare

Administrat zilnic, ceaiul de boabe de ienupăr poate reduce disconfortul cauzat de inflamația articulațiilor. Se pune 1 lingură de boabe uscate de ienupăr într-o cană de apă clocotită, și se lasă la infuzat 20 de minute. Se bea câte 1 cană de ceai, de 2 ori pe zi, cu miere. Nu beți ceai de boabe de ienupăr pe perioada sarcinii.

8. Suc de roșii

Roșiile pot ajuta la alinarea durerilor cauzate de artrită, gută, sau de oricare altă formă de reumatism. Persoanele care suferă de gută sau reumatism, sunt sfătuite să bea zilnic câte 1 pahar de suc de roșii în timpul verii.

9. Ulei de ficat de cod

Conform unui studiu realizat la Universitatea Cardiff, 86% din pacienții care au luat capsule cu ulei de cod (2.000 mg pe zi) s-au plâns mai puțin de dureri articulare decât cei care au luat un placebo. Uleiul de ficat de cod conține niveluri mari de acizi grași Omega-3, și are proprietăți antiinflamatoare, care pot reduce atât umflăturile, cât și durerea. Acesta este unul motivul pentru care uleiul de ficat de cod este recomandat atât de frecvent pentru tratarea artritei la domiciliu.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.