Vin de Salvie cu Scorțișoară și Ghimbir – Rețetă Pentru Neliniște, Depresie și „Rău la Inimă”

Aceasta este o rețetă de vin medicinal de origine tibetană, bazată pe plante care ajută la vindecarea tulburărilor de natură nervoasă: teamă și neliniște nejustificate, insomnie pe fond nervos, anxietate sau depresie. Ingredientele folosite, mai ales scorțișoara și cuișoarele au fost promovate intens de călugărița vindecătoare Hildegard von Bingen ca substanțe care pot alunga tristețea, surmenajul psihic și emoțiile negative.

Rețetă de Vin Anti-Depresiv
Vin de Salvie cu Scorțișoară și Ghimbir – Rețetă Pentru Neliniște, Depresie și "Rău la Inimă"

Vin de Salvie cu Scorțișoară și Ghimbir – Rețetă Pentru Neliniște, Depresie și „Rău la Inimă”

INGREDIENTE

2 linguri de frunze de salvie
1 bucățică de rădăcină de angelică
1 vârf de cuțit de scorțișoară
1 vârf de cuțit de pulbere de ghimbir
1 vârf de cuțit de pulbere de cuișoare
1 litru de apă clocotită
1 litru de vin roșu tare

PREPARARE

Se pune apa la fiert într-o oală mare, și la primele clocote se pun frunzele de salvie. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară și se adaugă în ceai angelica, pulberea de scorțișoară, ghimbir și cuișoare. La final, se toarnă în această infuzie vinul roșu. Se pune capacul peste vas, și se lasă totul la infuzat încă o oră.

Infuzia se strecoară printr-un tifon dublu sau o strecurătoare fină. Elixirul rezultat se păstrează în sticluțe închise ermetic, în frigider sau în pivniță.

Atunci când apar stări de neliniște, depresie sau așa numitul “rău la inimă“, se bea câte o jumătate de pahar de vin de salvie dimineața, cu 15-20 de minute înainte de micul-dejun.

La fel de bun pentru îndepărtarea momentelor depresive și de neliniște este busuiocul. În acest scop, se pot mesteca frunze verzi de busuioc, sau se pot adăuga în salate. Vor da o armă deosebită mâncărurilor. Ceaiul de busuioc este la rândul lui o băutură anti-depresivă cunoscută din antichitate. Se pun 2 lingurițe de frunze uscate de busuioc la infuzat într-o cană de apă clocotită, și după 10 minute, se strecoară și se bea cald.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.