Tonic din OȚET, LĂMÂIE, MIERE și USTUROI

Această băutură picantă, simplă dar puternică este foarte eficientă în caz de răceli, gripă sau imunitate scăzută.

Poate fi consumată ca un elixir, în fiecare zi, pentru întărirea organismului și prevenirea bolilor.

Băutură de Oțet, Usturoi, Lămâie și Miere

Băutură de Oțet, Usturoi, Lămâie și Miere

Tonic de oțet, usturoi, lămâie și miere – rețetă

INGREDIENTE

10-11 căței de usturoi
½ cană de apă
¼ cană de oțet de mere
1 lămâie
4 linguri de miere

PREPARARE

Se curăță usturoiul, se zdrobește și se pune la fiert la foc mic cu o cană jumătate de apă, sau două căni de apă, dacă preferați un gust mai diluat. Când dă în clocot, se ia de pe foc, se strecoară, și se adaugă oțetul de mere, zeama de lămâie și mierea.

Această băutură tonică se poate bea de 2-3 ori pe zi, sau după cum este necesar. Se poate păstra la frigider maxim 5 zile, și poate fi reîncălzit ușor dacă este iarnă.

Beneficii

Mierea acționează ca un îndulcitor natural în această rețetă, însă în combinație cu oțetul și usturoiul, are efecte anti-bacteriene, anti – virale și anti-fungice puternice.

Dacă bem acest elixir pentru o răceală sau gripă, partea anti-virală este cea care contează.

Această băutură poate potoli de asemenea o tuse sâcâietoare, și ajută de asemenea la slăbit.

Lămâia adaugă o aromă proaspătă băuturii, și acționează în același timp ca un agent antiviral natural, care contribuie la eliminarea virusului din celulele corpului.

Sucul de lămâie are totodată beneficii alcalinizante importante pentru sănătatea corpului.

Lista de beneficii pe care oțetul de mere le are este practic nesfârșită. Principalul beneficiu pe care oțetul îl are în această băutură este efectul calmant pe care îl are asupra durerilor în gât și efectul decongestionant.

Usturoiul conține sulfat de hidrogen, o substanță utilă în decongestionarea căilor respiratorii și scurtarea perioadei de gripă sau răceală.

Precauții 

Persoanele care nu au voie de alimente picante, suferă de afecțiuni stomacale sau hemoroizi sau iau tratamente medicamentoase nu trebuie să consume astfel de preparate fără sfatul medicului.

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]