Unguent cu ardei iute – rețetă pentru reumatism și dureri articulare

Componenta activă din ardeiul iute, care le dă culoarea, iuțimea și fierbințeala specifică acestor legume este capsaicina. Aceasta are efecte anti-inflamatoare remarcabile și capacitatea de a reduce durerea cauzată de artrită și reumatism. Cu cât mai iute este ardeiul, cu atât mai mare este și cantitatea de capsaicină conținută.

Rețetă Unguent din ardei iute

Rețetă Unguent din ardei iuți

Unguent din ardei iute:  rețetă

Unguentele cu capsaicină din comerț sunt considerate cele mai bune remedii pentru alinarea articulațiilor dureroase. Este însă mai accesibil și mai satisfăcător să prepari o cremă asemănătoare acasă. Trebuie doar să procuri ardei iute sau praf de ardei iute Cayenne de la magazinele de specialitate.

Ingrediente

• 3 linguri de praf de ardei iute (pulbere de Cayenne, piper roșu)
• 1 cană de ulei de măsline (sau de semințe de struguri, migdale sau jojoba)
• ½ cană de ceară de albine

Preparare și utilizare

Pentru a obține praful de ardei iute acasă, trebuie să curățăm ardeii de cotoarele cu semințe, să îi spălăm, să îi uscăm cu un prosop și să îi punem într-o tavă în cuptorul pre-încins, stingând focul. Trebuie să stea în cuptorul cald până când se usucă și devin sfărâmicioși. Nu trebuie arși. Acum ei sunt buni de măcinat prin râșniță sau se pot pisa în piuliță și trece printr-o sită fină pentru a obține pulberea miraculoasă.

Se amestecă împreună cele 3 linguri de praf de ardei iute cu uleiul ales, și se pun într-un vas, pe bain-marie, la foc mediu, timp de 10-15 minute. Se adaugă și ceara de albine rasă, și se amestecă bine. Se lasă pe foc până când ceara s-a topit complet, și totul s-a omogenizat.

Se ia vasul de pe foc, se lasă la răcit, apoi se dă la frigider 10 minute. Crema se scoate din frigider, se amestecă energic, și se introduce din nou la frigider pentru 10-15 minute. Se mai scoate o dată și se amestecă energic înainte să depozităm unguentul într-un borcan cu capac ermetic. Se păstrează la frigider, timp de o săptămână jumate cel mult.

Se aplică zilnic, după cum este necesar, pentru ameliorarea durerilor articulare.

Atenționări

Este normal să apară o mică senzație de arsură atunci când acest unguent este aplicat pentru prima dată. Se va folosi cu prudență de persoanele cu pielea sensibilă. Dacă apar iritații severe, se va întrerupe aplicarea.

Purtați întotdeauna mănuși atunci când umblați cu ardei iute sau pulbere de ardei iute, și evitați orice contact cu ochii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Da pentru crăpăturile pielii degetelor și călcâielor ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.