Ciroza Hepatică, Cancer la Ficat – Tratament Naturist Maria Treben

Ciroza este o boală care progresează lent, timp în care țesutul hepatic sănătos este înlocuit cu țesut cicatricial, împiedicând în cele din urmă funcția normală a ficatului. Țesutul cicatricial blochează fluxul sanguin de la nivelul ficatului și încetinește procesarea substanțelor nutritive, hormonilor, medicamentelor și toxinelor. De asemenea, ciroza încetinește producerea de proteine și alte substanțe pe care ficatul le face.

Ciroza Hepatică – Tratament Naturist Maria Treben (Image courtesy sxc.hu)

Ciroza Hepatică – Tratament Naturist Maria Treben (Image courtesy sxc.hu)

Ciroza hepatică – Cauze

___________________________________________________________________________________________

Potrivit statisticilor, ciroza este a 12-a cauză a deceselor cauzate de boli din lume. Hepatita C, ficatul gras și abuzul de alcool sunt cele mai comune cauze ale cirozei hepatice. Există însă o listă mult mai cuprinzătoare a tuturor factorilor care pot declanșa această boală:

– Ficat gras, asociat cu obezitate sau diabet
– Infecții virale cronice ale ficatului (hepatita A, B, C sau D)
– Blocajul ductului biliar care transportă bila formată în ficat la intestine, unde ajută la digestia grăsimilor. La copii, acest lucru poate fi cauzat de atrezie biliară în care căile biliare sunt absente sau deteriorate. La adulți, căile biliare pot deveni inflamate sau blocate din cauza unei alte boli de ficat numită ciroza biliară.
– Crize de insuficiență cardiacă repetate, cu lichid în ficat
– Anumite boli moștenite: fibroza chistică, boli cauzate de funcționarea anormală a ficatului (hemocromatoza) sau boala Wilson.

Ciroza hepatică și cancerul la ficat – Tratament naturist

___________________________________________________________________________________________

Maria Treben, autoarea celebrei cărți „ Sănătate din farmacia Domnului” recomandă în ciroză și cancerul ficatului 4 remedii naturiste de vindecare.

I. Ceai de pedicuță

Se prepară o infuzie de pedicuță dintr-o linguriță de plante și un sfert de litru de apă. Se beau câte 2 căni de ceai de pedicuță pe zi: una dimineața, pe stomacul gol, și cealaltă seara, cu 30 de minute înainte de cină. Este un leac pe care Maria Treben în recomandă în ciroza hepatică și în alte boli maligne ale ficatului. Ajută îndeosebi la vindecarea insuficienței respiratorii care survine în cadrul acestor boli.

II. Ceai de obligeană și urzici

Pe lângă ceaiul de pedicuță, se iau câte 6 înghițituri de ceai de rădăcină de obligeană pe zi, și 2-3 căni de ceai de urzici.

Ceaiul de obligeană se prepară doar ca extract rece. Se pune o linguriță de rădăcină de obligeană într-un sfert de litru de apă și se lasă este noapte. Dimineața, preparatul se încălzește ușor și se strecoară. Înainte de folosire, ceaiul se încălzește pe bain-marie.

Ceaiul de urzici se prepară dintr-o linguriță de plantă cu vârf și un sfert de litru de apă. Planta se opărește doar, și se lasă câteva secunde(maxim un minut) la infuzat.

III. Comprese cu bitter suedez

Se înmoaie o bucată de vată (sau celofibră) în bitter suedez, cât să se umezească ușor. Înainte de aplicare, se unge zona ficatului cu unguent de gălbenele sau untură se porc. Această măsură de precauție se ia deoarece alcoolul din ierburile suedeze pot trage grăsimea din piele.

Compresele cu bitter suedez se aplică pe regiunea ficatului și se lasă să acționeze 4 ore, în decursul zilei. Compresele se acoperă cu o bucată mare de folie sau plastic, și pe deasupra se leagă o fașă sau o cârpă caldă. După ce se îndepărtează compresa, este bine ca pielea să se pudreze, pentru a evita iritațiile la persoanele sensibile. Dacă totuși pielea se înroșește, apar senzații de arsură sau mâncărimi, se compresele pot fi scoase din când în când, sau se lasă mai puțin, în jur de 1-2 ore.

IV. Comprese cu aburi de coada-calului

Se pun două mâini pline de coada-calului într-o sită agățată peste un vas cu apă clocotită. Plantele se lasă să se înfierbânteze, și când sunt suficient de fierbinți și moi, se învelesc într-o pânză de un și se aplică pe locul bolnav. Se lasă să acționeze peste noapte sau câteva ore.

Aceste comprese se pun dimineața și după-amiaza, câte 2 ore, timp în care bolnavul trebuie să stea culcat în pat.

Atât compresele cu bitter, cât și cu aburi de coada-calului trebuie acoperite cu bucăți cale de pânză, pentru a evita senzația de frig care se poate produce odată cu evaporarea soluțiilor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.