Ridichea neagră – medicament pentru tiroidă, ficat, piele și păr

Numai culoarea acestei rădăcini ne spune multe despre bogăția de antioxidanți conținuți. Ridichea neagră este o legumă cu beneficii de sănătate impresionante, adesea denumită magia neagră. Are indicații terapeutice atât pentru organele interne, cât și pentru piele și păr.

Ridiche Neagră (Raphanus sativus niger)

Ridiche Neagră (Raphanus sativus niger)

Tratează răceala cronică și gripa

Ridichea neagră poate fi utilizată pentru tratarea simptomelor obișnuite de gripă și răceală. Pentru a obține un tratament ingenios, se taie o ridiche în două, se pune puțin zahăr pe o jumătate, apoi se alătură cele două jumătăți și se lasă așa peste noapte. Sucul care va rezulta dimineața este un remediu excelent pentru tratarea infecțiilor sistemului respirator.

  Îmbunătățește funcția ficatului

Ficatul este organul cel mai important al corpului nostru, datorită rolului detoxifiant. Iar ridichea neagră poate ajuta în mare măsură la stimularea funcțiilor hepatice pentru a elimina complet toate toxinele și deșeurile nocive. Carnea acestei legume conține foarte multe vitamine, mai ales din complexul B, precum și vitamina C.

Ridichea neagră este de asemenea o sursă fabuloasă de magneziu, calciu și alte minerale, prin care facilitează fluxul bilei și menține sistemul nostru intern sănătos. Pentru a avea un ficat sănătos, este așadar nevoie să includem mai multă ridiche neagră în dieta de zi cu zi.

  Adjuvant în hipertiroidism 

Excesul de hormoni tiroidieni secretați de glanda tiroidă denumit în termeni medicali hipertiroidism poate fi reglat cu ajutorul acestei legume. Ridichea neagră conține un compus de sulf numit „raphanin”, care joacă un rol-cheie în reglementarea secreției glandelor tiroide. Prin urmare, consumul regulat de ridiche neagră poate ajuta la prevenirea și tratarea hipertiroidiei.

♣ Beneficii pentru piele

Sucul de ridiche neagră este un detoxifiant veritabil. Și un organism curat este primul lucru de care avem nevoie pentru a o piele strălucitoare, fină și lipsită de imperfecțiuni. Un sânge plin de impurități se reflectă cel mai bine în aspectul pielii. Ridichea neagră poate fi de mare ajutor în acest caz, ea fiind o sursă bogata de vitamine din complexul B, zinc și fosfor, prin care acționează ca un purificator sangvin eficient în eliminarea a tot felul de toxine, precum și a deșeurilor dăunătoare. Ca rezultat, îmbunătățirea sănătății generale a pielii se poate obține prin consumul regulat de ridiche neagră și suc de ridiche neagră.

Ridichea neagră conține o mulțime de antioxidanti naturali, un nivel ridicat de vitamina C prin care combate procesul de îmbătrânire, punctele negre, infecțiile pielii, petele, acneele și urmele de acnee lăsate pe față. Aceste efecte se datorează în special proprietăților anti-oxidare ale aceste legume. Se poate aplica direct suc de ridiche neagră extern, pe locurile afectate.

♣ Reduce semnificativ căderea părului

Ridichea neagră este unul din multe alte legume condimentate care pot ajuta la combaterea căderii părului. Un pahar de suc de ridiche neagră pe zi poate stimula circulația de la nivelul scalpului, întărirea firului de păr și creșterea lui. Mai mult, ridichea neagră ajută la reducerea grăsimii excesive a părului dar și a uscăciunii pielii. Sucul de ridiche neagră ajută la controlul secreției de sebum și dă părului un aspect lucios și ferm.

Rețetă împotriva căderii părului

Se rade o ridiche neagră și se pune la fiert cu 2 pahare de apă, timp de 30 de minute. Se lasă la răcit, apoi se adaugă un gălbenuș. Se aplică acest amestec pe păr și se înfășoară capul cu un prosop pentru 2 ore, apoi se spală normal.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


13 comentarii

  1. Hipotiroidia si hipertiroidia sunt doua boli diametral opuse ale aceleasi glande cu secretie interna : cum poate ridichea sa combata si excesul si deficitul de hormoni simultan ? …asa cum scrie in articolul de mai sus…

  2. E hipertiroidie, am corectat în articol.

  3. pentru hipotiroidism,pe cand postati ceva??interesant ce postati….

  4. In ridichea neagra se face o scobitura care se umple cu miere de albine si rezulta un suc stie cine va la ce foloseste ?

    • cand fiul meu tusea (acele raceli dese ale copiilor) ii dadeam sucul rezultat. Niciodata altceva. Acum are 18 ani si numar pe degetele de la o mana de cate ori a fost racit sau raceste.

  5. sucul obtinut de la o ridiche neagra ,scobita la mijloc si umpluta cu miere,zahar brun sau alb, foloseste la incetinirea tusei,eliminarea flegmei din piept,vindecarea totala a racelii,regenerarea tesutului afectat,s.a.;doamne ajuta!

  6. O, da si asta imi place …rasa pun sare,ulei si zeama de lamaie si gata o salata excelenta

  7. Da!!!!mi-aduc aminte din copilarie!!!O bunatate!!!!

  8. Bartalus Florica

    Doresc sa multumesc la toti ,pt.sfaturile f.utile de medicina naturista,sunt f. necesare pt.bolnavi,atit pt.cei care scriu corect ,cit si pt cei care scriu mai putin corect!Sanatate tuturor!

  9. Buna,nu va suparati,dar pt.barbatie ,nu e buna ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.