Curățarea Limfei Valeriu Popa – 4 Rețete Naturiste și Dietă

Sistemul limfatic este situat de-a lungul corpului, și acționează ca un sistem de canalizare în miniatură. El are marele rol de a transporta deșeurile din celule, sânge, colon și rinichi, întrucât funcționează ca un filtru pentru bacterii, microorganisme și de eliminiator a celulelor moarte și a deșeurilor din corp.

Curățarea Limfei - Tratamente Naturiste

Curățarea Limfei – Tratamente Naturiste

Alimentele pe care le consumăm sunt digerate de organism pentru a extrage substanțele nutritive necesare pentru fiecare celulă vie a corpului nostru. Celulele la rândul lor procesează acești nutrienți și astfel sunt eliberate unele deșeuri. O detoxifiere regulată este vitală, altfel organismul nostru se va îneca în propriile deșeuri și vor apărea blocaje ale ganglionilor limfatici, care vor reduce capacitatea organismului de a rezista la boli.

Cine are nevoie de o curățare a limfei?

Toată lumea are nevoie de o detoxifiere a sistemului limfatic, pentru a scăpa de toate deșeurile acumulate de-a lungul vieții. Curățarea acestui sistem ajută la curățarea fiecărui organ din corp. Sistemul limfatic se poate bloca din cauza unui consum excesiv de lactate, tutun, alcool, medicamente, sau din cauza deshidratării, pesticidelor, bolilor și virușilor.

Simptomele unui sistem limfatic lent, încărcat:

– Incapacitatea de a lupta împotriva infecțiilor și bolilor
– Infecții recurente și boli recidivante
– Oboseala persistentă care nu se ameliorează prin somn și odihnă
– Umflarea ganglionilor limfatici constantă (acest simptom poate de asemenea fi un semn al unei boli grave: limfom, leucemie sau tulburări autoimune)
– Umflarea splinei
– Pietre la amigdale
– Circulația sângelui proastă
– Mâncărimi pe corp care nu sunt cauzate de iritații sau boli de piele
– Transpirație excesiva
– Tensiune arterială sistolică mare
– Alergii și sinuzită

I. Curățarea limfei –Tratamente naturiste

1. Clismă cu Coada-Calului

Se prepară 2 litri de ceai de coada-calului din 4 lingurițe de plantă la 2 litri de apă. Se fac clisme dimineața și seara. Programul durează 3 zile și este mai strict: nu se mănâncă nimic toată ziua, doar se beau 3-4 litri de lichide: 2 litri de apă, un litru de suc de grepfruit, 1-2 pahare de suc de lămâie și portocale.

2. Suc de Afine

Sucul de afine poate curăța sistemul limfatic, intestinele și rinichii de diferite tipuri de toxine dăunătoare. Afinele conțin foarte mulți compuși care ajută la eliminarea grăsimii din sistemul limfatic, și antioxidanți (mai ales Vitamina C) care contribuie la detoxifierea rinichilor, fibre dietetice, Vitamina K, potasiu și Vitamina A.

3. Infuzie de plante curățarea limfei

• 2 părți gălbenele
• 2 părți lipicioasă
• 1 parte lumânărica

Se pun plantele într-o cratiță și se acoperă cu apă rece. Se fierb la foc mic 20-45 de minute. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, timp de mai multe săptămâni.

Gălbenelele sunt un tonic imunitar general care ajută la curățarea limfei și reducerea inflamațiilor pielii. Lipicioasa este o plantă care stimulează activitatea sistemului limfatic și a organelor, ajută în congestia limfatică și ganglioni limfatici inflamați. Lipicioasa curăță și hrănește de asemenea sângele. Lumânărica decongestionează limfa prin activarea funcției sale și tratarea ganglionilor limfatici umflați sau blocați la nivelul gâtului, bratelor și regiunii anghinală.

4. Ceai de drăgaică

Ceaiul de drăgaică (sânziene) se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă, și se fierbe 10 minute. Se beau câte 2 litri pe zi. Cura durează 3-4 săptămâni.

II. Dieta pentru curățarea limfei

– Supă de legume

Vitaminele și mineralele sunt extrem de importante pentru procesul de detoxifiere. Dieta de curățare a sistemului limfatic se bazează astfel pe consumul de alimente organice, proaspete: ceapă verde, dovlecei, țelină, pătrunjel, semințe de muștar, gulii, varză, ardei, spanac, salată verde, broccoli și morcovi. De la unele din aceste legume se pot folosi și rădăcina și frunzele. Se pot consuma sub formă de supă cu apă distilată, din care se beau câte 3 pahare pe zi, înainte de masă.

– Usturoi și ghimbir

Tot la capitolul alimente detoxifiante, medicii naturiști recomandă usturoiul, ca un asistent puternic pentru sistemul limfatic, care îl ajută să scurgă toate metalele toxice și otrăvurile din corp, precum și ghimbirul, care stimulează circulația sângelui și lichidelor din corp, inclusiv a lichidului limfatic.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Baltaretu

    Este un articol foarte interesant si util.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.