Leacuri contra căderii părului

Cel mai bun mod de a înțelege modul în care părul nostru crește și trăiește este să ne imaginăm o grădină. Ceea ce vedem la exterior este un rezultat a ceea ce se întâmplă de fapt în „subteran”.

Leacuri Contra Căderii Părului

Leacuri Contra Căderii Părului

Întocmai ca o grădină, un ciclu normal al părului ar trebui să aducă un rob bun, care este în cazul nostru părul.

Ciclurile de creștere ale părului sunt procese dinamice, extrem de importante, deoarece de aici pot începe cele mai mari dereglări și probleme.

Medicamentele, bolile, infecții și produsele chimice pe care le ingerăm și inhalăm au un potențial nociv prin care interferează cu ciclul de creștere a părului, împiedicând dezvoltarea acestuia în mod corespunzător.

Leacuri băbești – căderea părului

1) Leacuri cu urzică

Se prepară o loțiune din câteva frunze proaspete de urzică procesate la centrifugă cu puțină apă. Preparatul rezultat se amestecă cu alcool de 70 de grade. Cantitățile sunt de 1/3 frunze la 2/3 alcool. Loțiunea obținută se aplică pe părul proaspăt spălat și clătit. Se pot folosi frunze de creson în locul frunzelor de urzică.

O altă variantă este să se maseze pielea capului și părul cu infuzie concentrată de frunze de urzică.

De asemenea se recomandă consumul regulat de urzici și ceai de urzici. Acestea conțin sulf, un element absolut necesar pentru întărirea rădăcinii părului și prevenirea căderii lui.

2) Ceapă crudă

Înainte de spălarea obișnuită pe cap, se freacă bine rădăcina părului cu o ceapă crudă. Se lasă să acționeze 30 de minute, timp în care sucul bogat în sulf al cepei va pătrunde în pielea capului și va tonifia firul de păr. La final se spală părul în mod normal. Spălarea va îndepărta mirosul puternic de ceapă.

3) Ulei de măsline și gălbenuș de ou

Se amestecă 3 gălbenușuri de ou cu o lingură de ulei de măsline și puțină apă rece. Se omogenizează, și cu loțiunea rezultată se spală părul de 2 ori pe săptămână. la urmă se clătește cu o soluție din apă rece și suc de lămâie.

4) Ceai negru

Se prepară o infuzie concentrată de ceai negru și se frecționează pielea capului, la rădăcina părului. Tratamentul se face zilnic, timp de 7 zile. Ceaiul negru ajută la stoparea căderii părului.

5) Tinctură de salvie, rom și ulei de măsline

Se amestecă în părți egale ulei de măsline, rom și tinctură de salvie. Se masează scalpul cu această loțiune, apoi se înfășoară părul cu un prosop. Se lasă să acționeze peste noapte. Dimineața se spală părul cu șamponul obișnuit și se clătește cu apă din abundență. În loc de tinctură de salvie se poate folosi la fel de bine și tinctură de cimbru.

6) Cataplasme cu argilă

Se pun câteva pliculețe de argilă într-o soluție cu apă și un vârf de cuțit de sare de mare și se amestecă până la obținerea unei paste cremoase. Se aplică pe păr și se masează ușor. Se lasă 15 minute, apoi se spală părul cu apă și oțet. Cataplasmele se aplică o dată pe săptămână.

7) Tărâțe de grâu

Se macină fin 2 linguri de tărâțe de grâu prin râșnița de cafea și cu pulberea obținută se masează scalpul înainte de spălarea propriu-zisă. La urmă se clătește și se șamponează.

Citește și alte leacuri băbești pentru căderea părului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Hai Taifas.ro, că vă completez eu reţeta incompletă cu ceapa, pe care am găsit-o la bătrînele de peste 90 de ani: într-o ceaşcă se pune sucul de la o jumătate de ceapă rasă pe răzătoarea de sticlă, 2 linguriţe de Rom (din ăla de băut), 5 picăt. de vit. A de la Farmacie.Se amestecă toate 3 si cu un tampon de vată se dă la rădăcina părului cu jumate de ora înainte de spălare.Se acoperă bine capul cu un prosop gros, apoi se spală normal. O să constataţi că după vreo 4-5 spălări, părul nu mai cade. Apoi se repeta, după caz, la căteva luni sau nu, depinde.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.