Anemia – Simptome, Cauze, Tratamente Naturiste

Anemia este una dintre cele mai frecvente tulburări ale sângelui. Milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticaţi cu anemie în fiecare an. Anemia se poate preveni şi trata acasă cu ajutorul unei diete bine puse la punct. Se recomandă consumul de legume cu frunze verzi, sfeclă roşie, banane, miere, pentru anemie includ consumul de legume cu frunze – în special spanac, banane, sfecla rosie, miere, şi alte alimente bogate în fier şi vitamine.

anemia cauze simptome tratamente naturisteAnemia – valori ale hemoglobinei

Anemia este un termen general, care se poate traduce la fel de bine ca un deficit de hemoglobină. Funcţia principală a hemoglobinei este de a transporta oxigenul, iar anemia rezultă din lipsa de oxigenare corectă a organismului.

Există mai multe cauze ale anemie. Una din ele poate fi sarcina sau hemoragiile abundente. Deficitul alimentar este o altă cauză, destul de frecventă în rândul tinerilor care nu se hrănesc cum trebuie.

Anemia este definită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca o concentraţie scăzută a hemoglobinei sub 12 g/dl la femei şi 13 g/dl la bărbaţi. În caz de anemie hemolitică, care este un caz de boală ereditară, celulele roşii din sânge sunt distruse de îndată ce acestea sunt create.

Pe de altă parte, în caz de anemie aplastică, celulele roşii din sânge se deteriorează după producerea lor, ceea ce duce la o scădere drastică a numărului celuelor roşii din corp.

În afară de aceasta, persoanele care suferă de insuficienţă renală, artrită, reumatoidă sau cancer de ar putea suferi şi de anemie.

Anemia – Simptome

• Palpitaţii
• Dificultăţi respiratorii (respiraţie scurtă)
• Ameţeală
• Slăbiciune
• Letargie
• Dureri de cap, cefalee
• Unghii fragile

Tratamentul anemiei depinde de cauză. În cazul în care principalul motiv este lipsa de fier din dieta, se recomandă un aport de suplimente de fier. Cercetătorii au observat că aportul de fier este în general mai mic la femeile aflate la vârsta fertilă, la tineri şi copii.

Remedii naturiste pentru anemie

Din fericire pentru toţi cei care sufera de anemie, există multe modalităţi de combatere a anemiei acasă, cu ajutorul remediilor naturiste. Rezultatele nu apar peste noapte, ci este nevoie de răbdare până când se va reface nivelul optim de fier din organism.

 Sfecla roşie

Un remediu foarte eficient pentru anemie este să se consume un amestec dintr-o ceaşcă de sfeclă roşie rasă cu suc de mere şi miere de albine, o dată pe zi. Sfecla roşie este o sursă bogată de caroten, acid folic, potasiu şi fier. Acestea îi ajută mai ales pe anemicii care urmeaza o dietă vegetariană. Este ideal să se consume sfecla cu tot cu coajă.

• Ficat de vită

Printre elementele de carne recomandate în anemie, ficatul de vita este cel mai bogat în fier. Se recomandă evitarea alimentelor de genul: ciocolata, vinul roşu, cafeaua, bomboanele sau tărâţele de grâu, întrucât acestea pot interfera cu procesul de absorbţie a fierului în corp.

 Melasa

Melasa este de asemenea un remediu bun de folosit acasă pentru anemie. Melasa este renumită pentru conţinutul bogat nutritiv, mai ales în ceea ce priveşte fierul.

 Banane

O formă plăcută de a consuma banane pentru refacerea cantităţii de fie roptime din organism, este să se amestece banane coapte cu miere, şi să se servească de două ori pe zi. Bananele stimulează producerea de hemoglobină, fiind foarte bogate în fier.

Legume cu frunze verzi

În general vorbind, o dietă bazată pe legume cu frunze verzi este cel mai bun remediu pentru anemie. Spanacul este cea mai recomandată verdeaţă, pentru conţinutul ridicat de fier şi acid folic. A fost folosit ca un remediu eficient pentru anemie din cele mai vechi timpuri.

• Vitamina C

Vitamina C ajută la absorbţia fierului, şi de aceea trebuie incluse în dieta zilnică mai multe alimente bogate în această vitamină. O dietă echilibrată poate face minuni pentru cei care suferă de anemie.

 Mierea

Mierea este considerat un alt remediu foarte bune pentru creşterea hemoglobinei. În afară de fier, mierea este bogată în cupru şi mangan, alte minerale esenţiale pentru întărirea organismului.

• Cereale uscate

Cerealele sunt în mare parte fortificate cu fier şi acid folic. Cu toate acestea, este întotdeauna de preferat să se verifice bine ingredientele înainte de a cumpără o pungă cu cereale.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]