Cardiopatie Ischemică (Insuficienţă Cardiacă): Simptome, Tratamente Naturiste

Cardiopatia ischemică este un dezechilibru între aportul de sânge oxigenat şi nevoile miocardului (care nu mai poate asigura debitul sangvin necesar), datorită unei strâmtorări organice sau spasmatice a coronarelor. Acest dezechilibru duce la o tulburare în muşchiul inimii.

Cardiopatia ischemică apare de regulă la persoanele cu tensiune mare, la cele cu angină pectorală, ateroscleroză, colagenoze (lupus, poliartrite), infecţii la inimă, infarct, boli de sânge, guşă, sarcină toxică, aport exagerat de sare, deficit de Vitamina B (cei care beau bere multă).

cardiopatie ischemică tratament naturist

Cardiopatie ischemică – Simptome

• Dispnee la efort – lipsă de aer, dificultate în respiraţie în timpul efortului
• Sete de aer, tuse chinuitoare – poate să apară în timpul somnului
• Urină abundentă noaptea şi lipsă ziua
• Pierderea apetitului, balonare, durere de ficat
• Dureri de cap, slăbiciune
• Umflarea şi pulsaţiile venelor de la baza gâtului în timpul respiraţiei
• Edeme la membrele inferioare
• Răcirea extremităţilor

Măsuri urgente

– Diminuarea stazei pulmonare prin adoptarea poziţiei de şezut. Repaus nocturn pe scaun, cu capul pe masă.

– În faza critică, se beau sucuri de fructe uşor îndulcite, apoi 4-6 mese mici cu puţină sare, cu alimente neiritante (banane, prune şi caise uscate, smochine şi curmale, cu conţinut mare de potasiu).
– Umflarea picioarelor nu este caz de alarmă. Trebuie mărită evacuarea urinii, prin consumul mare de lichide. Se recomandă păstrarea calmului.

Tratamente naturiste pentru ischemie cardiacă

Vitamine şi săruri necesare: Vitamine E, Vitamina B1, Vitamina K, magneziu. Regimul naturist este un ajutor sigur. Se recomandă consumul de peşte şi o dietă fără excese în calorii. Nu se bea bere.

– Ceai de ghimpe.  Se prepară un decoct din 2 linguriţe de frunze de plantă la o cană. Se beau 2 căni pe zi
– Ceai de rostopască.  Se prepară o infuzie dintr-o jumătate de linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Se bea la 3 ore câte o lingură de ceai, cu efect vasodilatator coronarian.
– Ceai de mentă, preparat prin infuzare
– Ceai de păducel.  Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml de apă. Se bea fracţionat în cursul unei zile.
– Tinctură de păducel.  Se prepară din 20 g de flori în alcool de 70 de grade. Se iau câte 15-20 de picături, de 3 ori pe zi, cu efect asupra dilatării vaselor coronare.
– Infuzie de flori de porumbar, măceşe, frunze de zmeură
– Ceai de rostopască.  Se prepară o infuzie din jumătate de linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se ia câte o lingură din infuzie la 3 ore.
– Spirulină – 3 g pe zi şi ulei de cătină sub formă de capsule, care e de fapt cea mai bună formă de ulei. Tratamentul durează 5 luni, când se simt primele efecte pozitive.
– Acid Omega 3, ulei de germeni, produse de aloe.

Reţetă hrean cu miere

Se pune o lingură rasă de hrean la macerat într-o ceşcuţă cu miere de tei. Se ia cu linguriţa din când în când, timp de 30 de zile, în lunile aprilie şi octombrie.

Reţetă usturoi cu propolis şi miere

Ingrediente şi mod de preparare:

– Se pun 125 g de usturoi la macerat în 125 ml de alcool de 96 de grade, timp de 10 zile. Se strecoară şi se obţine 175 ml de macerat.
– Se pun 43 g de extract moale de propolis în 57 ml de alcool de 96 de grade. Se lasă până se evaporă alcoolul şi se obţine o pastă moale de circa 50 de g. Pentru a obţine extract alcoolic de propolis 30%, se iau 30 g din pasta respectivă şi se amestecă în 70 ml alcool de 96 de grade.
– 50 g miere de salcâm
Se amestecă maceratul de usturoi, extractul alcoolic de propolis şi mierea. În total se obţin 250 g de preparat.

Mod de administrare

În prima zi se ia câte o picătură dimineaţa, câte 2 picături la prânz şi câte 3 picături seara. Începând cu a doua zi, se creşte doza zilnic cu câte 3 picături, ajungând în a şasea zi la 15 picături dimineaţa, 14 picături la prânz şi 13 picături seara. Din ziua a şasea se scad câte 3 picături până în ziua a zecea, când se iau câte 3 picături dimineaţa, 2 picături la prânz şi o picătură seara. În a unsprezecea zi, se administrează doza record de câte 25 de picături dimineaţa, la prânz şi seara. Din a douăsprezecea zi, se reia de la început: o picătură dimineaţa, 2 la prânz, 3 seara etc.

După 100 de zile de tratament continuu, se face o pauză de 60 de zile, după care se reia tratamentul până la terminarea preparatului. Dacă apar neplăceri stomacale, se renunţă la tratament.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Va multumesc din suflet ,am o cardio ischemica si sper sa imi fie de ajutor aceste retete .

  2. Va multumesc mult ,mult ,de cind asteptam o reteta pt cardiopatie ischemica… O zi binecuvintata va doresc !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]