Ateroscleroza – Cauze şi Tratamente Naturiste

Ateroscleroza se referă la depuneri de ateroame pe pereţii vaselor creierului, inimii şi rinichilor. Ateroamele sunt o masă moale, formată din ţesuturi distruse şi lipide cu colesterol. Acestea devin în timp dure şi scleroase.

ateroslceroza cauze si tratamente naturiste recomandateAteroscleroza – Cauze

Fibrele elastice ale pereţilor arteriali se distrug şi sunt înlocuite cu fibre conjunctive colagene – fapt care duce la scleroză.Vârsta de instalare a aterosclerozei este 40-50 de ani. Nivelul ridicat de colesterol este una din cauzele principale ale producerii aterosclerozei.

Valorile normale ale colesterolului sunt de 1,2 – 2,6 g/l. Când acestea depăşesc 2,5 sau 3 g/l, este semnal de alarmă.

Există o serie de factori care contribuie la producerea excesivă de colesterol:

• Factori genetici – care contribuie la creşterea colesterolui
• Alimentaţia bogată în grăsimi şi dulciuri
• Suprasolicitare psihică – care poate duce la surmenaj
•Dereglări ale sistemului nervos – acestea produc tulburări metabolice, vaso-motorii sau angiospasme
• Infecţii (reumatism)
• Alcoolism şi tabagism

Tratamente naturiste pentru ateroscleroză

Ateroscleroza se tratează cu produse antispasmodice, antihipertensive şi hipocolesteromiante (care micşorează inflitraţia de colesterol a pereţilor vasculari). Se interzice fumatul şi consumul excesiv de sare, se vor evita stresul, oboseala şi sedentarismul. Carnea obişnuită se va înlocui cu peşte de apă dulce: macrou, hering, somon.

> Alimente care scad colesterolul:

– Ulei de seminţe de in presat la rece. Se ia câte o linguriţă pe zi, adăugat în salate. Este bun mai ales pentru femei, în perioada de menopauză şi postmenopauză, şi pentru reducerea riscului de cancer la sân.
– Boabe de muştar. Se înghite câte o linguriţă de boabe de muştar auriu cu apă, nemestecat, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Se pot înlocui cu tărâţe de grâu.
– Acizi graşi Omega-3. Aceştia contribuie la scăderea colesterolului şi trigliceridelor.
– Nuci şi seminţe bogate în Vitamina E, B6, magneziu şi zinc. Sunt de asemenea necesare Vitaminele C şi D. Vitaminele F cu B6 şi A se iau pentru excesul de colesterol.
– Ovăz, usturoi, ceapă şi fructe fibroase. Acestea stimulează reducerea nivelului de colesterol din sânge.
– Ulei presat la rece din păpădie, porumb sau nucă. Se consumă zilnic câte o linguriţă, pentru scăderea colesterolului cu 12%.
– Sulf. Se poate lua din usturoi, ceapă, ridici, păpădie, migdale sau polen şi cartofi.

> Plante medicinale pentru ateroscleroză

– Macerat de plante în părţi egale: vâsc, coada-calului, traista-ciobanului şi urzică. Se umple un borcan de sticlă cu aceste plante, şi se toarnă peste ele ţuică tare peste 50 de grade. În închide brocanul ermetic şi se lasă 2 săptămâni la macerat. Se ia zilnic câte o linguriţă din acest amestec, diluat în 100 ml de apă cu o lingură de miere şi o lingură de oţet de mere. Tratamentul se face dimineaţa, timp de cel puţin 3 săptămâni.

– Tinctură din pulbere de rădăcină de: păpădie, brusture şi urzică, în părţi egale. Se pune într-un borcan o jumătate de pahar de pulbere de rădăcini, 2 pahare de spirt alb alimentar şi o jumate de pahar de apă. se ia cte o linguriţă de tinctură, diluată într-o cană cu apă, înainte de fiecare masă. Tratamentul se face 21 de zile.

– Usturoi, păducel şi vâsc. Este un produs naturist de origine românească, ce poate fi găsit în farmaciile de la noi. Ajută în tratarea aterosclerozei, hipercolesterolemiei şi a altor afecţiuni cardiovasculare.

– Ceai de anghinare, mesteacăn, pătlagină şi păpădie.

– Infuzie din: 5 g de usturoi, 5 g de ceapă şi o mână de păpădie, la un litru de apă. se beau câte 4 pahare pe zi.

– Exerciţii fizice, cel puţin 30 de minute-o oră pe zi.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.