REȚETĂ din 2 PLANTE pentru reducerea ALERGIILOR respiratorii

Nas înfundat, rinoree abundentă, secreții post-nazale, accesuri de strănut, lăcrimare excesivă, dureri de cap sinuzale, mâncărimi ale ochilor și ale pielii – acestea sunt doar câteva din simptomele pe care le prezintă o persoană alergică.

În acest articol vă prezentăm o rețetă simplă de tinctură din plante care pot ajuta la controlul alergiilor care afectează sistemul respirator.

Nalbă și Lumânărică

Două din cele mai bune plante pe care le putem folosi în alergii și afecțiunile sinusurilor sunt nalba și lumânărica.

Lumânărica are efecte expectorante, antispasmodice, antitusive și astringente. Este folosită pentru congestia bronhică și pulmonară, tuse spasmodică și iritații în gât din cauza tusei.

Întreaga plantă poate fi folosită în scop medicinal. Pentru tinctură se folosesc doar plantele, în timp ce florile sunt potrivite pentru ulei iar rădăcina pentru prepararea unui ceai benefic în diaree și crampe.

________________________________________________________________________________________________________

Nalba are flori comestibile, care pot fi folosite în salate. Frunzele au proprietăți expectorante, emoliente și diuretice, și pot fi folosite la prepararea de ceai sau tinctură.

Efectele sale benefice asupra sistemului respirator se datorează conținutului de mucilagiu. Efectele sale calmante și antiinflamatoare la nivelul sinusurilor cresc și mai mult în asociere cu lumânărica.

Plantele se folosesc în stare uscată, în părți egale. Alcoolul trebuie să aibă cel puțin 80 de grade. Vodca este cea mai indicată.

________________________________________________________________________________________________________

♣ Tinctură pentru alergii – rețetă

Umpleți un borcan pe jumătate cu cele două plante în cantități egale și turnați peste ele suficient alcool cât să le acopere complet. Închideți borcanul ermetic și lăsați-l să stea pe pervaz. Agitați-l zilnic pentru a ajuta la extragerea principiilor active în alcool.

Lăsați plantele la macerat cel puțin o lună de zile. Strecurați alcoolul și păstrați tinctura obținută în sticle de culoare închisă cu dop picurător.

O astfel de tinctură are ca termen de valabilitate 2-3 ani.

Se poate lua câte 1 linguriță de tinctură, de 1-3 ori pe zi.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Healing Harvest Homestead, DIY Respiratory Support (ALLERGY) Tincture: Mullein & Marshmallow: https://www.healingharvesthomestead.com/home/2016/7/15/diy-respiratory-support-allergy-tincture-mullein-marshmallow

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.