ULEIUL de MĂSLINE – un remediu valoros pentru BEBELUȘI

Uleiul de măsline este un aliment valoros pentru orice dietă sănătoasă. Utilizările sale în slujba sănătății merg însă mult mai departe de adăugarea lui la salate.

Datorită proprietăților sale nutritive și emoliente, poate fi valorificat în scop terapeutic și cosmetic, atât la adulți, cât mai ales la copii.

Ulei de măsline pentru bebeluși

Este bogat în vitamina K și vitamina E. Conține acizi grași benefici (acid oleic, acid palmitic, acid stearic, acid alfa-linoleic), antioxidanți (fenoli – tirozol, oleocantal, hidroxitirozol și oleuropeină).

Ulei de masaj pentru bebeluși

Este un hidratant foarte bun pentru pielea sensibilă a bebelușului. Are efecte regenerante asupra țesuturilor pielii.

Îmbunătățește tonusul pielii, ajutând totodată la tonifierea oaselor și a mușchilor, datorită conținutului de vitamina E, fenolilor, acidului oleic și a celorlalte grăsimi sănătoase.

Masajul în sine este o practică simplă care îl liniștește pe bebeluș și îmbunătățește somnul.

Amestecați cantități egale de ulei de măsline și apă într-un borcan și masați corpul bebelușului timp de 15-20 de minute. Clătiți apoi cu apă călduță.

Adăugat în dietă

Grăsimile sănătoase din uleiul de măsline au un rol important în creșterea și dezvoltarea bebelușilor. Datorită conținutului bogat în acizi grași mononesaturați, are beneficii asupra inimii, a creierului și a pancreasului.

Poate fi adăugat în alimentația bebelușilor după vârsta de 6 luni. Doza maximă este de ¼ linguriță la fiecare 64 g de mâncare. Consumul excesiv poate cauza diaree.

Pentru constipație

Uleiul de măsline poate fi folosit pentru a calma colicile sau constipația la bebeluși. Se aplică pe regiunea stomacului și se masează ușor în sensul acelor de ceasornic. Acest lucru previne gazele și ajută la inducerea unui somn odihnitor.

Pentru dermatita seboreică infantilă

Cunoscută și sub numele de „crustă de lapte”, această afecțiune este des întâlnită la nou-născuți. Este o formă de mătreață care duce la apariția unui strat de piele uscată, descuamată la nivelul scalpului.

Datorită efectelor hidratante și emoliente, uleiul de măsline poate ajuta la îndepărtarea pielii uscate.

Se aplică pe cap, se masează ușor și se lasă să acționeze 10-20 de minute. În cazul în care crusta este groasă, uleiul se lasă pe cap peste noapte, apoi se îndepărtează cu șampon și se clătește cu apă caldă.

Pentru iritații de scutec

Amestecați 2 linguri de ulei de măsline cu 1 lingură de apă. Luați puțină soluție pe mâini și aplicați pe zona genitalelor și pe funduleț. Dacă problema persistă, contactați medicul pediatru.

Pentru tuse

Academia Americană de Pediatrie recomandă doctorilor să prescrie remedii naturale pentru tusea la bebeluși, și nu medicamente. Laptele matern este atât cea mai bună sursă de hrană pentru un bebeluș, cât și cel mai bun remediu, datorită efectelor imunostimulatoare.

Și uleiul de măsline poate fi folosit în acest scop, dar sub formă externă. Amestecați 3-4 lingurițe de ulei de măsline cu 2-3 picături de ulei esențial de rozmarin, eucalipt sau mentă. Amestecați bine și aplicați puțin pe zona pieptului sau pe spate, înainte de culcare. Masați ușor.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mom Junction, Key benefits of using olive oil for babies: http://www.momjunction.com/articles/key-benefits-using-olive-oil-babies_0075212/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. cat si ptr.articulatiile adultilor|

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.