Remedii care combat efectele secundare ale unui tratament cu antibiotice

Antibioticele reprezintă medicația cea mai urgentă și eficientă în cazul unei infecții bacteriene. 

Deși sunt extrem de valoroase stoparea progresiei bolii și vindecarea organismului, antibioticele sunt însoțite de efecte secundare pe care trebuie să știm cum să le combatem.

Remedii care combat efectele secundare ale unui tratament cu antibiotice

Remedii care combat efectele secundare ale unui tratament cu antibiotice

Problema antibioticelor este că nu acționează discriminator, adică nu distrug doar bacteriile dăunătoare, care provoacă boala, ci și pe cele bune din corp, care susțin imunitatea.

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le putem face în timpul unui tratament cu antibiotice și după finalizarea acestuia, pentru a ajuta la refacerea florei bacteriene benefice din intestin.

Susținerea sistemului imunitar

În timp ce luați antibiotice, este important să vă mențineți bine hidratat, consumând cât mai multe lichide.

La fel de valoros este somnul suficient. În timpul unei infecții, organismul se află în „modului de reparare”, și are nevoie de multă odihnă.

Consumați sucuri proaspete de fructe și legume și alte preparate bogate în lichide și vitamine, precum borș sau supe de pui sau legume

Trebuie să mâncați puțin, dar sănătos, pentru a nu îngreuna digestia.

♣ Alimente fermentate

Flora bacteriană benefică din intestin poate fi restaurată cel mai rapid cu ajutorul probioticelor – bacterii bune.

Alimentele fermentate sunt cele mai bune surse de probiotice naturale.

Acestea vor introduce în sistemul digestiv culturi de bacterii vii. Cele mai bune opțiuni sunt kefirul și alte lactate fermentate natural, borșul crud de tărâțe, varza murată și alte murături lacto-fermentate, kimchi și kombucha.

Consumul de alimente fermentate trebuie prelungit până la 3 săptămâni după ce încheiați tratamentul cu antibiotice.

Probioticele sunt importante și în timpul bolii pentru a preveni infecțiile cu candidă și alte consecințe ale tratamentului cu antibiotice.

Astfel, în timp ce luați antibiotice, puteți opta și pentru un supliment de probiotice.

Studiile au arătat că suplimentele cu Lactobacili, Bifidobacteria sau Saccharomyces boulardi sunt cele mai eficiente în reducerea efectelor secundare ale antibioticelor și refacerea florei bacteriene intestinale.

♣ Prebiotice

Un alt grup de alimente benefice în timpul unui tratament cu antibiotice sunt prebioticele.

Acestea sunt un tip de fibre indigerabile care trec prin tractul digestiv și prin colon, unde sunt fermentate și descompuse de bacteriile probiotice.

Cele mai bune alimente bogate în prebiotice sunt perele, bananele verzi, ceapa și prazul.

Sursă articol: Hello Glow, HERE’S HOW TO HELP YOUR BODY RECOVER FROM ANTIBIOTICS: https://helloglow.co/recover-from-antibiotics/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.