CEAI sedativ contra tulburărilor de somn

Somnul este una din cele mai importante surse de hrană și energie pentru organismul nostru. În profunzimea lui, somnul este vindecător și revitalizant.

Când ne odihnim suficient nu doar corpul nostru se simte mai bine, ci și chipul nostru arată mai luminos și mai frumos, în timp ce spiritul nostru este mai liniștit și mai echilibrat.

Ceai Pentru Dormit

Cu toate acestea, deficiența de somn afectează tot mai multe categorii de persoane din întreaga lume. Foarte mulți oameni întâmpină dificultăți în a adormi.

Abia în anul 1993 insomnia a fost recunoscută ca o dizabilitate. Astăzi este considerată o boală, cauzată de numeroși factori, precum tulburări emoționale, supărări puternice, dezechilibre psihice sau fizice, vârsta înaintată, genetica sau factori de mediu.

Dintre cele mai bune plante cu efecte sedative blânde, care pot fi folosite în tratamentul insomniei ușoare sau moderate, amintim lavanda, valeriana, hameiul, floarea-pasiunii, mușețelul și sunătoarea.

Ceaiul de mușețel poate fi dat și copiilor neliniștiți, cu tulburări de somn. Aceștia pot de asemenea face băi calmante cu ulei esențial de mușețel. Se diluează 5-6 picături de ulei esențial de mușețel cu 30 ml de ulei vegetal și se adaugă în cada cu apă.

_________________________________________________________________________________________________________

Ceai pentru dormit – rețetă

Ingrediente

• 1 linguriță de flori de tei
• 1 linguriță de păducel (flori și frunze)
• 2 lingurițe de mușețel
• 1 linguriță de cătușnică
• 1 linguriță de roiniță

Preparare

Amestecați toate plantele și păstrați ceaiul într-un borcănel cu capac sau într-o pungă de hârtie, într-un loc uscat și răcoros din casă.

Pentru 1 cană de ceai, folosiți 1 linguriță de amestec de plante. Puneți apa la fiert și când clocotește, adăugați plantele. Puneți capacul, stingeți focul și lăsați-le la infuzat cel puțin 20 de minute.

Strecurați infuzia și consumați-o caldă, înainte de culcare. Se pot consuma câte 3 căni din acest ceai într-o zi, din care una seara, înainte de a merge la culcare.

Pentru a spori și mai mult efectul calmant al ceaiului, puteți face și o baie caldă de picioare sau o baie generală cu câteva picături de ulei esențial de lavandă.

Cei care suferă de insomnie cronică sau sunt agitați și neliniștiți în timpul nopții, își pot crea o pernă „relaxantă”, din plante. Umpleți o față de pernă cu flori de levănțică, mușețel și hamei în părți egale. Dormiți pe ea sau așezați-o în apropierea patului, pentru a inhala mirosul liniștitor al plantelor.

Plantele recomandate pentru această formulă pot fi folosite și separat la prepararea de ceaiuri sau băi. Însă în sinergie acționează mai puternic.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Christopher Hobbs, Herbs and Natural Remedies for Insomnia: http://www.christopherhobbs.com/library/articles-on-herbs-and-health/herbs-and-natural-remedies-for-insomnia/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]