Pastă de GHIMBIR și MAC pentru DURERILE de GENUNCHI

Durerile ușoare și moderate de genunchi pot fi tratate cu remedii simple de casă, precum cel prezentat mai jos.

Femeile sunt mult mai afectate de durerile la genunchi decât bărbații. Ele pot să apară din cauza uzurii sau vârstei, a unor leziuni, fracturi, rigiditate articulară, dislocare a articulației sau a bolii lupus.

Ghimbir și Mac Pentru Dureri

Remediul pe care vi-l propunem în acest articol se prepară din două ingrediente cu efecte antiinflamatoare și calmante asupra durerilor: ghimbir și mac.

În medicina chineză și indiană (Ayurveda), ghimbirul este un remediu secular pentru durerile articulare.

Rădăcina de ghimbir conține gingeroli și shogaoli, compuși care luptă în mod natural împotriva inflamațiilor, ajutând la atenuarea durerii asociate.

Ghimbirul ajută la calmarea durerilor și prin faptul că mărește circulația sangvină și încălzește regiunea afectată. Studiile recente au arătat că acest condiment pot fi util în toate tipurile de artrită.

Semințele de mac conțin minerale importante în terapia împotriva durerii, precum calciu, fier, potasiu, cupru, magneziu, mangan și zinc.

Manganul ajută la producția de colagen, iar aplicarea externă a semințelor de mac sub formă de pastă poate reduce umflătura și durerea.

Macul conține de asemenea alcaloizi, precum morfină, tebaină, codeInă sau papaverină. Acești compuși acționează ca agenți analgezici care calmează iritabilitatea nervilor.

___________________________________________________________________________________________________

Pastă pentru dureri de genunchi – rețetă

Ingrediente

• 50 g de ghimbir uscat
• 2 lingurițe de semințe de mac

Preparare

Puneți semințele de mac la înmuiat într-un bol cu apă (cât să le cuprindă) și lăsați-le să stea de seara până dimineața.

A doua zi, mixați semințele și ghimbirul uscat cu un blender pentru a obține o pastă fină.

Aplicați pasta în jurul genunchiului afectat. Lăsați-o să acționeze până se usucă. Îndepărtați-o cu apă caldă.

Acest tratament se aplică o dată pe zi, până la dispariția durerilor de genunchi.

În paralel cu acest tratament puteți folosiți ghimbirul și intern. Îl puteți adăuga la gătit, sau consuma sub formă de suc, limonadă, ceai sau capsule.

Atenție, nu consumați semințe de mac pentru reducerea durerilor, deoarece în doze mari sau administrare prelungită pot deveni toxice.

___________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Bowl of Herbs, How to Treat Knee Pain with Natural Remedies: https://bowlofherbs.com/recipe/treat-knee-pain-natural-remedies-diy/

2. Healthline, 9 Herbs to Fight Arthritis Pain: https://www.healthline.com/health/osteoarthritis/herbs-arthritis-pain#overview1

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.