MIERE medicinală pentru combaterea VIRUSURILOR

Această rețetă se poate prepara foarte ușor în casă, din 3 ingrediente: miere, salvie și oregano. Aceste plante sunt renumite pentru proprietățile lor antivirale și antibacteriene.

Un studiu a arătat că efectele antivirale ale extractelor de oregano și salvie se datorează conținutului de uleiuri volatile – carvacrol și timol din oregano și broneol, camfor și 1,8-cineol din salvie.

Miere cu Salvie

Ambele plante fac parte din familia mentei. Oregano, îndeosebi soiul sălbatic, s-a dovedit eficient împotriva virusului herpetic, împotriva gripei, a infecțiilor gâtului și a zonei zosterEste considerat cel mai bun tratament pentru infecțiile cu streptococi și stafilococi la nivelul gâtului.

Salvia (Salvia officinalis) este nu doar anti-virală, ci și antibacteriană, antifungică, antiseptică și anti-inflamatoare. Are de asemenea proprietăți antispasmodice, astringente, carminative, relaxante și vermifugeȘi soiul de salvie albă (Salvia apiana) este eficientă împotriva gripei și răcelilor.

_________________________________________________________________________________________________________

Miere antivirală – rețetă

Ingrediente

• 300 g de miere
• 2 linguri de salvie uscată
• 2 linguri de oregano uscat

Preparare

Fărâmițați plantele uscate între degete și apoi măcinați-le prin râșnița electrică de cafea. Pentru a obține o pulbere cât mai fină, cerneți la final pulberea print-o sită cu găuri mici.

Puneți plantele măcinate în borcanul cu miere și amestecați bine cu o lingură de lemn, până rezultă o pastă omogenă. Închideți ermetic și lăsați borcanul să stea într-un loc însorit (pe geam) timp de 2 săptămâni.

_________________________________________________________________________________________________________

Mod de administrare

Întrucât plantele folosite sunt deosebit de puternice, acest remediu este indicat doar pentru adulți, nu și pentru copii.

Este util împotriva virusurilor și bacteriilor. Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi în timpul unei răceli sau infecții, sau o doză mai mică în scop preventiv.

Mierea poate fi consumată ca atare, sau poate fi dizolvată într-un pahar cu apă caldă.

Acest remediu fi folosit și extern, ca unguent pentru curățarea, dezinfectarea și prevenirea infecțiilor cauzate de tăieturi și răni.

Poate fi utilizat inclusiv în scop culinar, ca sirop medicinal.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Annie’s Place, 10+ Medicinal Honey Blends for Winter: http://www.anniesplacetolearn.com/blog/10-medicinal-honey-blends-for-winter

2. Herbwisdom, Sage Benefits: http://www.herbwisdom.com/herb-sage.html

S. Santoyo, L. Jaime , M. R. García-Risco, A. Ruiz-Rodríguez & G. Reglero, Antiviral Properties of Supercritical CO2 Extracts from Oregano and Sage, International Journal of Food Properties, Volume 17, 2014, Issue 5:http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10942912.2012.700539?journalCode=ljfp20

3. ALDERLEAF, Wilderness College, Antiviral Herbs: http://www.wildernesscollege.com/antiviral-herbs.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.