Cojile de lămâie înmoaie călcâiele uscate și bătăturile

Natura acidă a lămâii are numeroase utilizări în bucătărie, gospodărie, și în dermatologie.

Compresele cu coji de lămâie pot ajuta la înmuierea bătăturilor și vindecarea călcâielor uscate.

Cojile de lamaie inmoaie calcaiele uscate si bataturile

Cojile de lamaie inmoaie calcaiele uscate si bataturile

Fisurarea călcâielor se poate datora presiunii și uscăciunii pielii, iar bătăturile se dezvoltă de regulă din cauza încălțămintei nepotrivite sau a fricțiunii constante.

În ambele cazuri, un remediu la îndemână este lămâia.

Natura acidă a acestui fruct slăbește legătura dintre celulele pielii, ajutându-le pe cele noi să iasă la suprafață mai repede, înlocuindu-le pe cele moarte.

Moduri de utilizare

Seara, înainte de a merge la culcare, tăiați o lămâie în două. Stoarceți sucul și păstrați-l pentru consum.

Aplicați cojile rămase de la jumătățile de lămâie (cu puțină pulpă) pe tălpi. Pentru a fixa cojile, trageți peste picioare o pereche de șosete.

A doua zi veți observa că pielea călcâielor va fi deja mult mai moale și mai fină.

Aplicarea cojilor pe tălpi ajută la îndepărtarea straturilor de piele moartă și grăbește procesul de vindecare. Pentru rezultate vizibile, repetați procedura o dată la 2-3 zile

O altă variantă ar fi să lăsați compresele cu coji de lămâie jumătate de oră pe tălpi, după care să frecați călcâiele pentru a îndepărta pielea moartă înmuiată de sucul de lămâie.

Daily Mail a publicat o altă rețetă populară pentru înmuierea pielii călcâielor, pe bază de lămâie și aspirină, recomandată de dermatologul Joshua Zeichner de la Spitalul Mt. Sinai din New York.

Acest remediu nu se aplică pe călcâiele crăpate, deoarece poate cauza usturimi mari. Se folosește doar pe călcâiele uscate și întărite.

Aspirina se zdrobește sau se macină fin, iar pulberea obținută se amestecă apoi cu suc de lămâie. 

Se înmoaie o bucată de vată în pasta obținută și se aplică pe porțiunea afectată a pielii. Se fixează cu folie și se lasă să acționeze peste noapte.

Procedura se poate repeta seară de seară, timp de 10 zile, pentru rezultate bune. 

Această combinație ajută la eliminarea excesului de ulei din piele și la exfolierea celulelor moarte de la suprafața pielii.

Sucul de lămâie dizolvă și îndepărtează celulele moarte ale pielii care duc la fisurarea călcâielor.

Aspirina este folosită în metodele naturale de înfrumusețare, îndeosebi împotriva acneei.

_____________________________________________________________________________________________________

O altă variantă ar fi să folosiți sucul de lămâie în combinație cu glicerină și apă de trandafiri

Mai întâi înmuiați picioarele într-un lighean cu apă caldă în care ați amestec sare grunjoasă, suc de lămâie, glicerină și apă de trandafiri.

După 10-15 minute, frecați călcâiele cu o piatră ponce, apoi aplicați o pastă obținută dintr-o linguriță de glicerină, 1 linguriță de suc de lămâie și 1 linguriță de apă de trandafir.

Se lasă peste noapte, iar a doua zi se spală picioarele cu apă călduță (nu fierbinte).

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Healthy Holistic Living, 5 Great Remedies for Cracked Heels: http://www.healthy-holistic-living.com/remedies-for-cracked-heals.html

2. Daily Mail, Cracked heels? How lemon, cotton wool and ASPIRIN can transform damaged feet into super-soft skin in just ten days

3. Your Stylish Life, How To Heal Rough And Cracked Heels With Lemon? You Must Try This Excellent And Extremely Effective Method: http://www.yourstylishlife.com/how-to-heal-rough-and-cracked-heels-with-lemon-you-must-try-this-excellent-and-extremely-effective-method/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.