ROZMARINUL combate CANCERUL, îmbunătățește MEMORIA și CIRCULAȚIA cerebrală și periferică (+ rețete)

Beneficiile rozmarinului se datorează proprietăților sale antioxidante, antibacteriene, antivirale și anticancerigene, precum și efectului stimulator asupra circulației sângelui la nivelul capului și extremităților.

Este cunoscut îndeosebi ca un tonic excepțional pentru creier, având efecte puternice asupra memoriei și o influență pozitivă asupra minții și a stării psihice.

Regina Elisabeta a Ungariei credea că longevitatea sa, în ciuda bolilor de care suferea, se datora consumului apei de rozmarin.

Din utilizările istorice ale acestei plante mai descoperim că rozmarinul era folosit sub formă de fumigații pentru purificarea aerului din apropierea persoanelor bolnave și prevenirea infecțiilor în timpul epidemiilor. Este util mai ales împotriva infecțiilor cu candidă.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, francezii exploatau proprietățile aromatice și antiseptice ale acestei plante pentru a distruge germenii.

În medicina modernă, rozmarinul este cunoscut ca un bun antioxidant, util în prevenirea daunelor cauzate de stresul oxidativ. Creierul este în mod deosebit susceptibil la efectele dăunătoare ale stresului oxidativ. 

Studiile au arătat că antioxidanții din rozmarin (acidul carnosic și acidul rozmarinic) combat boala Alzheimer și Parkinson. Este un stimulent mental formidabil. Acesta acționează asupra zonelor din creier responsabile cu memoria și înțelegerea.

Datorită proprietăților anticancerigene, rozmarinul ar putea fi util în strategiile naturale de tratarea a cancerului în viitorul apropiat.

Un studiu efectuat pe șobolani a arătat că rozmarinul administrat sub formă de pulbere a prevenit efectele carcinogenilor în proporție de 76%, a redus incidența tumorilor la nivelul glandelor mamare, precum și daunele cauzate de radiațiile ultraviolete și implicit riscul cancerului de piele.

Biochimistul Eugen Giurgiu, autorul cărții „Cancerul – Tratamente Naturiste”, recomandă tinctura sau vinul de rozmarin.

___________________________________________________________________________________________________

Tinctură de rozmarin

• 50 g de rozmarin mărunțit
• 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade

Rozmarinul se mărunțește, apoi se pune într-un borcan sau într-o sticlă. Se toarnă peste el alcoolul și se închide recipientul ermetic. Se lasă la macerat 2-3 săptămâni, agitând zilnic borcanul, apoi se strecoară.

Se iau câte 3 lingurițe pe zi. Fiecare doză (1 linguriță) se adăugă în jumătate de pahar de apă.

___________________________________________________________________________________________________

Vin de rozmarin și miere

• 20 g de rozmarin
• 1 litru de vin
• 100 g de miere

Se pun ingredientele într-un borcan sau într-o sticlă, care se închide ermetic. Se lasă la macerat 8 zile, apoi se strecoară. Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi.

Acestea sunt leacuri utile în orice tip de cancer. Tinctura are efecte stimulente generale și mai ales asupra circulației sangvine periferice și cerebrale. Aceasta are proprietăți antiseptice și cicatrizante, și poate fi utilizată și extern, îndeosebi pentru tratarea durerilor musculare, glezne luxate.

Dacă nu aveți posibilitatea să preparați vin sau tinctură de rozmarin, puteți consuma această plantă sub formă de ceai. Se folosesc 2 lingurițe de frunze la 1 cană de apă clocotită, infuzate timp de 10-15 minute.

___________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Herb Wisdom, Rosemary – Rosmarinus officinalis: http://www.herbwisdom.com/herb-rosemary.html

2. Eugen Giurgiu, Cancerul. Tratamente Naturiste: https://tratamentenaturiste.wordpress.com/2016/10/31/eugen-giurgiu-tratamente-naturiste/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.