Ginkgo biloba reface circulația cerebrală și ajută în numeroase afecțiuni ale CREIERULUI și CAPULUI

Ginkgo biloba are efecte extraordinare asupra circulației și a vaselor de sangvine de la nivelul creierului și inimii.

Dr. biolog Virginia Ciocan citează efectele sale efecte tonice asupra psihicului. Îmbunătățește gândirea, mărește atenția, combate depresia și stresul.

Ginkgo Biloba – Afecțiuni Cerebrale

O recenzie realizată de cercetătorii germani pe 9 studii clinice în care a fost utilizat un extract standardizat de Ginkgo biloba a arătat că acesta a fost mai eficient decât placebo în îmbunătățirea cogniției la persoanele cu Alzheimer și demență vasculară.

O meta-analiză și mai recentă, efectuată pe 21 de studii clinice, a arătat că medicamentele convenționale au fost mai eficiente în combinație cu Ginkgo biloba decât singure în îmbunătățirea gândirii și a activităților de zi cu zi a pacienților cu Alzheimer.

Alte studii umane au arătat că Ginkgo biloba îmbunătățește memoria, gândirea și comportamentul social, ușurează activitățile zilnice și reduce sentimentele de depresie.

Într-o altă recenzie, publicată în Jurnalul Alzheimer’s Disease, a arătat că o doză zilnică de 240 mg de Ginkgo biloba a ajutat la stabilizarea sau încetinirea declinului cognitiv în Alzheimer, demență sau tulburări cognitive.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’11043, 3534, 4244, 4278′ button=’Cumpără aici’]

Pe lângă faptul că ameliorează circulația la nivelul creierului, ginkgo biloba protejează celulele nervoase afectate în boala Alzheimer.

O serie de studii au descoperit că Ginkgo biloba este la fel de eficient ca și medicamentul Aricept, utilizat pentru Alzheimer.

Un studiu preliminar pe 6 pacienți a arătat că Ginkgo biloba îmbunătățește semnificativ simptomele de hiperactivitate și lipsa de concentrare.

La copiii cu tulburare de deficit de atenție, adaosul de 80-120 mg de Ginkgo biloba pe zi la medicația curentă, timp de 6 săptămâni, a îmbunătățit atenția.

Ginkgo biloba protejează împotriva tulburărilor neurologice asociate accidentului vascular cerebral, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Stroke and Cerebrovascular Disease.

40 mg de extract de Ginkgo biloba, de 3 ori pe zi, a îmbunătățit fluxul sangvin în artera oftalmică și implicit daunele din câmpul vizual la pacienți cu glaucom.

Cercetătorii italieni au arătat într-un studiu că Ginkgo biloba reduce frecvența și durata migrenelor, precum și nevoia de medicamente.

Doctorul Eugen Giurgiu recomandă câte 3 tablete pe zi de Ginkgo pentru refacerea circulației în zona cerebrală. În studiile pe Alzheimer și tulburări ale memoriei au fost folosite doze de 120-240 mg de Ginkgo biloba pe zi.

Contraindicații și precauții

Persoanele cu probleme ale circulației sangvine, cele care iau medicamente pentru subțierea sângelui, anticoagulante (precum aspirină), antidepresive, xanax, medicamente pentru hipertensiune, Ibuprofen, cilosporină, diuretice, medicamente pentru scăderea glicemiei, trebuie să evite suplimentele cu Ginkgo biloba.

Ginkgo biloba are puține efecte secundare. Unele persoane au raportat deranjamente stomacale, dureri de cap, amețeală sau reacții ale pielii.

Persoanele alergice la iedera otrăvitoarea pot fi alergice și la Ginkgo biloba.

Întrerupeți tratamentul cu Ginkgo biloba cu 1-2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală sau o vizită la dentist, pentru a evita riscul sângerărilor.

Persoanele cu epilepsie nu trebuie să ia ginkgo, deoarece poate cauza convulsii. Planta este de asemenea contraindicată femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Diabeticii trebuie să ceară sfatul medicului.

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie

1.  University of Maryland Medical Center, Ginkgo biloba: http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/ginkgo-biloba

2.  Medical News Today, Ginkgo Biloba: Health Benefits, Uses, Risks: http://www.medicalnewstoday.com/articles/263105.php

3.  Green Med Info Research Empowered, 17 Proven Health Benefits of Ginkgo Biloba: http://www.greenmedinfo.com/blog/17-proven-health-benefits-ginkgo-biloba

4.  Virginia Ciocan, Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene, Editura Universitară, 2012, p. 129-134

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.