Supă-cremă de MĂR, AVOCADO și LĂMÂIE – pentru mai multă ENERGIE

Am găsit această supă pe site-ul doctorului Joseph Mercola, care o recomandă tuturor celor care doresc să mănânce sănătos.

Recomandarea experților de a include mai multe fructe, legume și verdețuri în dieta noastră pare mai ușor de împlinit cu astfel de rețete, care ne oferă posibilitatea să facem diverse combinații.

Supă-Cremă de Măr și Avocado

Atunci când consumăm fructele și legumele ca atare, în stare solidă, nutrienții conținuți se absorb mai greu decât atunci când le consumăm sub formă de suc sau supă. De altfel, această supă este un fel de suc cremos, obținut la blender.

Spre deosebire de supele tradiționale, aceasta nu necesită fierbere sau preparare termică. Totul este crud și bogat în nutrienți.

Merele sunt foarte bogate în antioxidanți. Conțin vitamina C, vitamina A, flavonoide, vitamine din complexul B, fibre și minerale (cupru, zinc, fier, calciu, fosfor, potasiu).

Avocado este de asemenea considerat unul din cele mai hrănitoare alimente din lume, datorită conținutului nutrițional extrem de dens. Conține grăsimi mononesaturate (bune), pe care corpul le folosește pentru energie.

Avocado are beneficii pentru inimă și pentru creier. Acesta induce rapid sațietatea și poate ajuta la pierderea în greutatea, mai ales dacă este consumat sub formă de suc, smoothie sau supă.

Lămâia este o sursă importantă de antioxidanți puternici (vitamina C, luteină, zeaxantină, vitamina A). conține de asemenea vitamine din grupul B, fibre și minerale (magneziu, calciu, potasiu).

Supă-cremă de măr și avocado – rețetă

Ingrediente

• 1 avocado copt bine
• 2 mere verzi medii
• ½ lămâie
• 450 g de spanac
• 4 căni de apă filtrată
• opțional: frunze de mentă proaspătă
• sare de mare, după gust

Preparare

Tăiați avocado în două, scoateți sâmburele, apoi pulpa, cu o lingură, și puneți-o în blender. Spălați merele, scoateți interiorul, tăiați-le în patru și adăugați-le în blender. Stoarceți peste ele sucul de la o jumătate de lămâie.

Adăugați spanacul spălat bine în prealabil și rupt bucăți mai mici. Procedați la fel și cu frunzele de mentă (dacă aveți, sau dacă alegeți să le folosiți). În afara sezonului, verdețurile se pot procura din marile supermarketuri, la caserolă. Puteți alege un amestec de salată și spanac sau alte verdețuri care vă plac.

Adăugați la final apa și sarea și mixați câteva secunde, până când totul se transformă într-o compoziție cremoasă și omogenă. Ajustați cantitatea de apă în funcție de cât de groasă sau subțire doriți să fie supa.

Sursă: http://recipes.mercola.com/apple-soup-recipe.aspx

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.