“CURĂȚITORUL” – un suc detoxifiant din castraveți, spanac și măr
Acest smoothie verde pe bază de castraveți constituie una din cele mai eficiente și simple metode de a ne curăța corpul de toxine și metale grele în mod natural. Fiecare ingredient folosit în această rețetă ajută la purificarea ficatului și sângelui, la reducerea inflamațiilor, hidratarea profundă a corpului, reglarea pH-ului și creșterea imunității.
Smoothie detoxifiant din castraveți – rețetă
Ingrediente
• 1 castravete
• 1 măr verde
• 1 mână de spanac
• câteva fire de pătrunjel verde
• 2-3 felii de lămâie
• 1 pahar de apă
• opțional: 1 bucățică de rădăcină de ghimbir
Preparare
Spălați bine castravetele, fără să-l curățați de coajă, apoi tăiați-l rondele. Tăiați mărul cubulețe (scoateți cotorul și sâmburii). Tăiați 2-3 felii dintr-o lămâie. Spălați bine frunzele de spanac și pătrunjelul. Pentru a îndepărta pesticidele, spălați toate ingredientele cu oțet de mere.
Puneți toate ingredientele în blender și mixați câteva minute, până când obțineți o băutură fină, omogenă. Acest smoothie poate fi consumat de 2-3 ori pe săptămână, timp de 2-3 săptămâni, pentru detoxifierea corpului.
♣ Beneficii
Pătrunjelul este un diuretic natural, care stimulează activitatea rinichilor de a elimina toxinele din corp. De asemenea, clorofila din pătrunjel este un purificator remarcabil pentru sânge, întrucât poate elimina inclusiv metalele grele.
Spanacul este un super-aliment, ieftin, sărac în calorii, bogat în clorofilă, încărcat cu vitamine și minerale.
Consumul de lămâie (cu tot cu coajă) este foarte bun pentru restabilirea pH-ului natural al corpului. Dieta noastră este plină de alimente foarte acidice, precum zahăr, carne, produse procesate și rafinate, etc. Lămâile și verdețurile în general ajută la stabilizarea pH-ului, și implicit la dobândirea unui sistem imunitar mai puternic.
Mărul face acest suc mai dulce și mai plăcut la gust, și cu siguranță mult mai eficient și mai sănătos. Încă din antichitate, mărul a fost folosit ca un tonic, medicament, reglator intestinal și produs cosmetic.
Consumul de mere ajută la eliminarea retenției de apă, la combaterea stării de moleșeală sau lipsă de energie, la îmbunătățirea aspectului pielii, și la prevenirea problemelor hepatice. Merele ajută la restabilirea funcțiilor digestive, a celulelor și a circulației. În plus, persoanele care obișnuiesc să bea suc de mere proaspăt, natural, au o tendință mai mică de a dezvolta pietre la rinichi.
Dacă folosiți și ghimbir la acest cocktail detoxifiant, trebuie să știți că acest condiment extraordinar reduce inflamațiile, și combate simptomele cauzate de o răceală la cap sau gripă. Ghimbirul este cel mai cunoscut pentru capacitatea lui de a calma un stomac deranjat și de a îmbunătăți digestia.
Rețeta video:
Posted by LaTaifas.ro on 24 Aprilie 2015