BĂUTURĂ aromată și reconfortantă pentru zilele reci de iarnă

Această licoare cu efecte încălzitoare se prepară din mere, portocale și mirodenii. Sucul de mere a fost asociat cu combaterea cancerului, a astmului și a bolii Alzheimer.

Ideal ar fi să folosiți un suc de mere obținut în casă cu ajutorul unui storcător de fructe, sau un sortiment din comerț fără zahăr și cât mai natural.

Dacă nu aveți un storcător electric, puteți folosi un blender. Mixați merele cu puțină apă, apoi folosiți pasta rezultată, cu tot cu pulpă, sau strecurați doar sucul.

Sucul de mere poate fi obținut și prin fierbere, din mere curățate de cotoare și tăiate bucăți potrivite. Acestea se pun la fiert cu puțină apă (cât să le acopere). Se lasă 20-25 de minute la foc mic, până se înmoaie. Acestea se trec apoi printr-o sită fină deasupra unul bol, de mai multe ori, până se extrage tot sucul din ele.

Băutură de iarnă – rețetă

Din cantitățile date rezultă o băutură pentru 2 persoane (în porții mai mari) sau 3 mai mici.

Ingrediente

• 500 ml de suc de mere
• 1 portocală mare
• 1 baton de scorțișoară
• 5 cuișoare
• 1 steluță de anason
• 1-3 lingurițe de miere
• opțional: 1-3 lingurițe de coniac

Preparare

Măcinați grosier cuișoarele, scorțișoara și anasonul, folosind râșnița electrică de cafea sau un pistil și un mojar. Acest lucru ajută la eliberarea substanțelor active și a aromelor specifice.

Spălați portocala cu bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta pesticidele și apoi decojiți-o.

Puneți sucul de mere într-o cratiță. Adăugați mirodeniile zdrobite și coaja de la portocală ruptă bucăți. Aduceți lichidul la punctul de fierbere, apoi închideți focul și puneți capacul. Lăsați totul la infuzat circa 10 minute.

Strecurați băutura și umpleți paharele pe trei sferturi. Adăugați miere după gust și coniacul, dacă doriți.

Este foarte bună caldă și potrivită pentru serile reci de iarnă. Se poate servi cu bucăți de miez de nucă și coji de portocale.

____________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Kamelena, «Горячее яблоко»: http://kamelena.ru/recipe/Goryachee-yabloko/

2. Live Strong, What Are Benefits of Drinking Apple Juice?
https://www.livestrong.com/article/474360-benefits-of-apple-juice-sparkling-water/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.