Limonadă din piersici, cu efecte antitumorale

O alternativă mult mai savuroasă la limonada clasică este această limonadă din piersici, suficient de hidratantă și energizantă pentru orele dimineții.

Practic, din orice fel de fruct proaspăt putem pregăti o astfel de băutură delicioasă: mere, pere, prune, caise, mango, ananas, rodii etc.

Limonada piersici

Limonada piersici

Piersicile sunt considerate fructe ale tinereții și longevității. Sunt bogate în antioxidanți (caroteni, polifenoli, flavonoide) și potasiu.

Un studiu din 2014, realizat de cercetătorii din Texas a arătat că polifenolii din piersici inhibă creșterea tumorilor și au efecte anti-metastazice în cancerul de sân.

Iată un motiv în plus pentru femei să consume mai multe piersici!

Limonadă de piersici – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de piersici fără sâmburi
• 150 ml de suc de lămâie
• 100 g de miere
• 1,5 litri de apă plată sau minerală

Preparare

Piersicile trebuie să fie coapte bine. Trebuie să fie zemoase, nu tari. Spălați-le bine, scoateți sâmburele și tăiați-le cubulețe.

Puneți-le în blender și adăugați 1 bucățică de pulpă de lămâie, pentru a împiedica oxidarea fructelor.

Mixați la viteză mare câteva secunde, până când piersicile se fac pastă. Treceți pasta printr-o sită pentru a obține o băutură limpede și subțire.

Acest lucru nu este obligatoriu. Dacă doriți o băutură mai cremoasă, cu pulpă, omiteți strecurarea pastei de piersici.

Extrageți sucul de lămâie cu ajutorul unui storcător manual și amestecați-l într-o carafă cu sucul de piersici.

Adăugați mierea de albine și amestecați până ce aceasta se omogenizează. Completați cu apă și amestecați cu o lingură sau cu un tel mic pentru a ajuta mierea să se dizolve complet.

Acoperiți carafa cu o folie de plastic și puneți-o în frigider. Lăsați-o câteva ore să se răcească. Dacă vă grăbiți, adăugați câteva cuburi de gheață și se va răci instant.

Dacă aveți musafiri, decorați paharele în care veți servi limonada cu feliuțe de lămâie și piersică. Ornați cu frunze de mentă verde, dacă aveți.

Sursă articol: Noratto G., Porter W., Byrne D., Cisneros-Zevallos L., Polyphenolics from peach (Prunus persica var. Rich Lady) inhibit tumor growth and metastasis of MDA-MB-435 breast cancer cells in vivo, J Nutr Biochem. 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24745759

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.