Rețetă simplă pentru CURĂȚAREA și stimularea funcțiilor FICATULUI

Când ficatul este curat și funcționează în parametri normali, starea noastră fizică și de spirit este foarte bună. Avem energie, ne simțim în formă, nu suntem sensibil și ușor iritabili.  

Curățarea Ficatului Rețetă

Curățarea Ficatului Rețetă

Curățarea ficatului:  rețetă 

Morcovii, la fel și sfecla roșie, sunt surse bogate de glutation, o proteină care stimulează detoxifierea ficatului. Ambele legume conțin de asemenea flavonoide din plante și beta-caroten care stimulează și îmbunătățesc funcția generală a ficatului. Lămâia (și alte fructe citrice), conține o cantitate impresionantă de Vitamina C, un antioxidant care protejează ficatul și ajută la sintetizarea materialelor toxice în substanțe care pot fi absorbite de apă și eliminate mai ușor.

Ingrediente

• 1 măr
• 1 morcov
• ½ lămâie
• 1 lingură de miere

Preparare

Se rad mărul și morcovul și se amestecă apoi lămâia tocată mărunt. (Sau se poate folosi un robot de bucătărie pentru mărunțirea ingredientelor). Se adaugă și mierea, se omogenizează și se consumă tot amestecul pe parcursul unei zilei: dimineața, la prânz și seara.

Tratamentul de detoxifiere a ficatului cu acest preparat se face 1-2 zile. Pe durata curei nu se mănâncă nimic, decât apă și ceaiuri din plante. Revenirea la regimul obișnuit se face treptat, începând cu cartofi fierți, pâine integrală și sucuri de legume. La 2 zile de la detoxifiere se poate mânca normal.

O variantă mai simplă a acestei rețete are la bază doar lămâie și miere. Mai precis, se taie 3 lămâi cubulețe și se pun la macerat într-un borcan de 800 de grame. Se toarnă miere peste ele, cât să le acopere complet. Borcanul se închide cu capac și se lasă totul la macerat câteva zile, la temperatura camerei, până când lămâile lasă suc. Se ia câte 1 lingură de macerat, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Pentru menținerea sănătății ficatului, se impune evitarea prăjelilor, grăsimilor și alimentelor procesate. Se recomandă în schimb insistarea pe fructe și legume, dacă se poate, crude.

Oboseala constantă (chiar și după odihnă), durerile de cap frecvente, senzația de greață și slăbiciune sunt doar câteva semne ale unui ficat copleșit de toxine. În timp ce unele toxine sunt evidente – pesticidele sau fumul, altele sunt ascunse în produsele pe care le consumăm aproape zilnic:

• alcool, cofeină
• medicamente
• substanțe chimice folosite la preparare alimentelor
• poluarea din aer
• substanțe precum îndulcitorii artificiali din mâncare
• zahăr
• apa impură

Contraindicații și precauții

Acest tratament este contraindicat persoanelor care suferă de ulcer sau gastrită hiperacidă, de boli gastrointestinale sau afecțiuni hepatice grave.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.