Amestecul de SCORȚIȘOARĂ și MIERE alină durerile REUMATICE

Scorțișoara este una din cele mai vechi plante medicinale menționate în scrierile tradiționale din domeniul bolilor inflamatorii și a durerilor (reumatism, bronșită, dureri intestinale acute).

În medicina chineză populară, scorțișoara este utilizată ca analgezic natural în răceli, febră, dureri de cap, dureri musculare (mialgie), dureri articulare, amenoree.

Miere cu Scorțișoară

Miere cu Scorțișoară

Și fitoterapeutul român Ovidiu Bojor citează proprietățile anti-reumatice ale scorțișoarei și cele stimulatoare asupra circulației sangvine.

Datorită efectelor sale imunostimulatoare și antiinflamatoare, scorțișoara poate fi considerat un agent anti-artritic foarte bun. Un studiu din 2008, publicat în Jurnalul Bioorganic and Medicinal Chemistry a arătat că scorțișoara reduce daunele osoase asociate cu artrita reumatoidă.

Mod de utilizare

Practicanții medicinei indiene ayurveda și tibetană folosesc o pastă din pudră de scorțișoară și miere pentru ameliorarea durerilor reumatice și articulare, pe care o aplică pe regiunea afectată.

Pasta se obține dintr-o linguriță de pudră de scorțișoară, o parte miere și 2 părți apă călduță. Se masează părțile dureroase ale corpului, și durerea cedează în câteva minute.

Pentru mărirea efectului analgezic, scorțișoara se poate combina cu ghimbir măcinat și/sau pulbere de turmeric. Aceste două condimente au proprietăți antiinflamatoare puternice, și sunt folosite în India și Asia contra durerilor de oase și mușchi.

Amestecul de scorțișoară și miere se poate administra și intern pentru ușurarea simptomelor de artrită: 2 linguri de miere și 1 linguriță de scorțișoară într-o cană cu apă caldă.

Un studiu realizat de cercetătorii danezi a arătat că amestecul dintr-o lingură de miere și ½ linguriță de scorțișoară, luat înainte de micul-dejun, a dus la dispariția durerilor și a rigidității articulare în 7 zile.

Acest remediu este bun și contra răcelilor și a gripei. Întărește sistemul imunitar, scade colesterolul, reduce durerile stomacului, previne infecțiile urinare și îmbunătățește nivelul de energie și vitalitate a corpului.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700084/
2. „Leacuri Mănăstirești”, Nr. 6, Octombrie-Decembrie 2015
3. http://www.livestrong.com/article/540281-cinnamon-honey-for-arthritis-pains/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Buna reteta pentru tuse si raceala

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.