Fulgii de DROJDIE fac MINUNI pentru SĂNĂTATEA noastră

Fulgii de drojdie sunt un produs senzațional, pe care vegetarienii îl compară la gust cu parmezanul. Aceștia îl consumă regulat, datorită faptului că sunt o sursă extraordinară de proteine.

Da, unul din motivele pentru care fulgii de drojdie pot constitui un adaos important la dieta noastră zilnică este conținutul bogat în proteine complete (conțin 9 aminoacizi esențiali). Proteinele din fulgii de drojdie nu sunt doar complete, ci și ușor digerabile, sărace în grăsimi și carbohidrați.

Fulgi de Drojdie Inactivi

Fulgi de Drojdie Inactivi

Ce conțin fulgii de drojdie

Al doilea motiv este bogăția de vitamine B pe care n-o furnizează. Fulgii de drojdie sunt una din cele mai bune surse de vitamine din complexul B, atât de importante pentru funcția sistemului nervos, pentru sănătatea creierului și combaterea stresului.

Conțin cel puțin 14 minerale și 17 vitamine, și câțiva compuși care susțin funcția sistemului imuntar: beta-1,3 glucan, trehaloză, manan și glutațion.

Ce sunt fulgii de drojdie

Drojdia nutrițională provine din melasa de sfeclă sau din trestia de zahăr. Fulgii de drojdie sunt inactivi, adică nu pot fi folosiți la producerea de bere sau pâine. Aceștia nu trebuie confundați cu drojdia de panificație, care este încă activă și poate crește în stomac.

Efecte benefice și indicații terapeutice

Fulgii de drojdie fac parte din topul celor mai prescrise preparate naturiste din Germania, datorită proprietăților nutritive, antibacteriene și antivirale pe care le au.

– cresc rezistența fizică și energia
– înlătură stările de oboseală și slăbiciune
– stimulează sistemul imunitar
– tratează lipsa de vitamine (în special a grupului B)
– ajută în afecțiunile neurologice și neuromusculare
– inhibă unii germeni, precum streptococi, stafilococi sau colibacili
– ajută la protejarea ficatului și la tratarea afecțiunilor hepatice
– ajută la tratarea afecțiunilor intestinale
– refac echilibrul florei intestinale (afectat de administrarea antibioticelor)
– infecții cu candidă
acnee cronică
diaree
– lipsă de apetit

Un studiu publicat în anul 2013 în Jurnalul Britanic de Nutriție a arătat că fulgii de drojdie stimulează imunitatea atleților, după exerciții fizice intense. Atleții care au consumat câte trei sferturi de linguriță de fibre regăsite în fulgii de drodjie pe zi au avut niveluri mai mari de monocite la 2 ore după antrenament decât înainte de antrenament.

Cercetătorii au testat efectele fibrelor din fulgii de drojdie asupra alergătorilor la maraton și au observat că cei care au consumat echivalentul a unei linguri de fulgi de drojdie pe zi au avut un risc de infecții mai mic cu 50%.

Unde se găsesc fulgii de drojdie

Fulgii de drojdie se găsesc la magazinele naturiste, la prețuri accesibile, sub formă de fulgi, sau chiar de pulbere (făină). Se dizolvă foarte rapid în apă.

Fulgii de drojdie pot fi păstrați într-un dulap, în cămară sau într-un alt loc răcoros și întunecos din casă, timp de 2 ani. Au un gust plăcut de nucă sau brânză, de aceea pot fi folosiți ca înlocuitor pentru brânză rasă, pentru a adăuga mai multă savoare rețetelor vegane sau de post.

Cum se consumă fulgii de drojdie 

Se pot folosi câte 1-2 linguri pe zi, adăugați la:

– salate
– paste
– orez
– omletă
– sosuri
– legume fierte la aburi sau în cuptor (broccoli, cartofi, spanac)
– supe, sosuri, tocănițe (ajută la îngroșarea lor)
– smoothie-uri
– popcorn

Cei mai gustoși sunt în salatele de legume sau verdețuri.

Surse articol:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/04/04/nutritional-yeast.aspx
http://draxe.com/nutritional-yeast/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Este vorba de drojdia uscata la pliculete ?

  2. Asa este! O consum zilnic, de peste 8 ani!

  3. Este buna si pt a-ti da sațietate mai repede si astfel te ajuta la slabit? Sau doar cea uscată la plic sau proaspătă?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.