Magiunul de prune verzi – leac pentru ficat mărit, afecțiuni nervoase, dureri reumatice și oboseală (rețetă și administrare)

Nu doar prunele coapte au beneficii pentru organismul nostru, ci și prunele verzi, acre, au o valoare terapeutică extraordinară.

Rețeta pe care vi-o prezentăm aparține călugărilor vechi din mănăstiri.

Magiunul de prune verzi – leac pentru ficat marit, afectiuni nervoase, dureri reumatice si oboseala

Magiunul de prune verzi – leac pentru ficat marit, afectiuni nervoase, dureri reumatice si oboseala

Este un remediu binevenit pentru înnoirea ficatului, curățarea corpului de toxine și deșeuri, întărirea sistemului nervos, eliminarea oboselii și a durerilor reumatice.

Magiun de prune verzi – rețetă

Prunele folosite pentru această rețetă trebuie să fie atât de verzi încât să aibă sâmburele încă moale.

Ingrediente

• 500 g de prune verzi
• 1 litru de apă
• 1 kg de zahăr brun

Preparare

Puneți apa la fiert într-o cratiță mare, și din momentul în care începe să clocotească, așteptați 5 minute, apoi adăugați zahărul.

Amestecați cu o lingură de lemn până când granulele se dizolvă complet.

Lăsați apoi lichidul la fiert până se leagă ca un sirop, colectând period spuma care se formează deasupra.

Înțepați fiecare prună cu o scobitoare, în 4-5 locuri, pentru a absorbi siropul. Spălați apoi prunele în apă rece și legați-le pe toate într-o pânză de tifon.

Scufundați tifonul legat la gură într-o cratiță cu apă clocotită, de 3 ori.

Dezlegați apoi tifonul și scoateți prunele. Turnați-le într-o sită cu găuri mari, și lăsați-le la scurs. Adăugați-le apoi în siropul gros obținut mai sus.

Lăsați prunele să fiarbă la foc mic până când compoziția se leagă ca un magiun. Fructele trebuie să rămână întregi.

Când magiunul este bine legat, opriți focul și acoperiți oala cu un prosop înmuiat în apă și stors bine (umed).

Lăsați magiunul să se răcească astfel complet, apoi transferați-l în borcane de sticlă brune și păstrați-le la frigider.

Mod de administrare

Rația zilnică este de 100 g de magiun. Se poate servi pe pâine, sau se poate adăuga în iaurt. Se poate folosi și la umplerea de clătite dietetice. Modul de consum rămâne la alegerea fiecăruia.

Tratamentul se încheie când cantitatea de magiun s-a terminat. Nu faceți această cură mai mult de o dată pe an.

Sursă: „Leacuri Mănăstirești – Terapii Pentru Trup și Suflet”, Mariana Borloveanu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Raman cu tot cu sambure

  2. Este o rețetă foarte utila pentru casa. Aștept să se facă prunele

  3. Astea din poza sunt caiseee!!!hahaha

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.