1 lingură pe zi din acest SIROP natural calmează TUSEA și combate atacurile VIRALE

Ingredientul secret al acestui sirop de tuse este ananasul. Acest fruct tropical și savuros este considerat un remediu eficient pentru tratarea simptomelor unei răceli, lipsit de aditivi dăunători pentru sănătate,

Pe lângă faptul că este mult mai aromat și mai plăcut la gust, siropul de ananas este 100% natural, neprocesat chimic sau termic. Eficiența sa împotriva durerilor în gât și a tusei se datorează unei enzime unice, numite bromelaină. Aceasta ajută la controlul mucusului și reduce inflamația țesuturilor fine din nas, sinusuri și gât.

Sirop de Ananas Tuse, Dureri în Gât

Sirop de Ananas Tuse, Dureri în Gât

Bromelaina are proprietăți antiinflamatoare extrem de puternice, prin care poate ajuta la tratarea osteoartritei și artritei. Mai mult, această enzimă ajută la digerarea proteinelor, de aceea este indicat să consumăm ananas la mesele bogate în carne.

Sirop de ananas pentru tuse și dureri în gât

Pentru a prepara un sirop cu efecte anti-inflamatoare puternice, putem adăuga pe lângă ananas și alte ingrediente analgezice sau antivirale, renumite pentru capacitatea lor de a ajuta la calmarea tusei și tratarea răcelilor, precum ghimbirul, cayenne, lămâia, portocala sau mango. Mierea de albine este de asemenea calmantă pentru gâtul iritat, și în plus are proprietăți antibacteriene.

Ingrediente

• 2-3 felii groase de ananas proaspăt
• 1 bucățică de rădăcină de ghimbir
• 1 lămâie
• 1 lingură de miere

Preparare

Pentru o eficiență maximă, trebuie să folosiți ananas proaspăt. Îndepărtați coaja de pe feliile de ananas și tăiați-l bucăți. Nu aruncați mijlocul fibros, deoarece acesta conține cea mai mare concentrație de bromelaină.

Puneți bucățile de ananas în blender. Adăugați rădăcina de ghimbir, mierea și sucul de lămâie proaspăt stors. Procesați până când obțineți o compoziție cremoasă și omogenă.

Dacă doriți un sirop mai fin, stoarceți-l printr-o sită mică sau printr-o bucată de pânză de tifon.

Păstrați siropul la frigider, într-un borcan de sticlă. Rezistă până la 10 zile. Luați acest sirop la primele semne ale unei răceli: tuse seacă, gâdilit în gât, nas înfundat. Poate fi consumat și preventiv, pentru a împiedica atacurile virale sau bacteriene asupra sistemului imunitar.

Mierea nu trebuie administrată copiilor sub 12 luni (1 an).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.