Uleiul de COCOS poate salva CREIERUL de bolile neurodegenerative (îmbătrânirea cerebrală)

Cercetătorii au început să descopere tot mai multe proprietăți terapeutice ale uleiului de cocos, incluzându-l în categoria „super-alimentelor”. Uleiul de cocos este considerat un fel de remediu universal, cu beneficii importante asupra creierului, glandei tiroide și sistemului nervos.

De curând, s-a demonstrat că uleiul de cocos are efecte neuroprotectoare remarcabile. Pacienții cu Alzheimer au raportat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor după un tratament de 45-90 de zile cu trigliceride de lanț mediu din ulei de cocos.

Ulei de Cocos

Ulei de Cocos

Pe internet circulă deja povestea unui medic – dr. Mary Newport, care a reușit să obțină o regresie a simptomelor de Alzheimer la doar 2 luni după introducerea uleiului de cocos în dieta soțului ei bolnav.

Un studiu recent aduce dovezi experimentale care susțin faptul că uleiul de cocos poate ameliora sau chiar regresa deficitele cognitive asociate cu vârsta și bolile neurodegenerative, precum Alzheimer sau Parkinson.

Studiu

Oamenii de știință de la Universitatea Memorial din Newfoundland, Canada, au realizat un studiu pilot în vitro pentru a investiga efectele pe care uleiul de cocos le are asupra neuronilor corticali. Aceștia au expus neuronii unor șobolani vii la diferite combinații de peptide beta-amiloide și ulei de cocos.

Plăcile amiloide sunt fragmente de proteine degradate, care în loc să fie eliminate, se acumulează în creier, unde împiedică transmiterea influxului nervos dintre neuroni. Cercetătorii cred că aceste depozite sunt responsabile pentru apariția bolii, întrucât ele au fost descoperite în creierul pacienților cu Alzheimer.

Rezultatele studiului au arătat că peptidele beta-amiloide au redus rata de supraviețuire a neuronilor, în timp ce uleiul de cocos a avut un efect de protejare a neuronilor împotriva degradării, disfuncțiilor și a toxicități. Neuronii tratați cu ulei de cocos arătau pur și simplu „mai sănătoși”. Acidul caprilic este o trigliceridă de lanț mediu din uleiul de cocos care a demonstrat efecte anticonvulsivante, ketogenice și neuroprotectoare.

Statistici îngrijorătoare

Statisticile recente sugerează faptul că Alzheimer nu mai este o boală specifică doar celor vârstnici. Bolile neurodegenerative au început să apară și la cei cu vârsta sub 45 de ani. Stilul de viață nesănătos, alimentația și tulburările hormonale sunt factori care contribuie la apariția îmbătrânirii cerebrale așa-zis „precoce”. Episoadele de frecvente de uitare (lapsus) sunt unul din primele semne ale apariției bolii Alzheimer.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/how-coconut-oil-may-rescue-brain-alzheimers-disease

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7842, 4755, 5342, 7560, 3030, 6562′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. cum trebuie folosit , in ce cantitati?

  2. eu folosesc la gătit de 3 ani ulei de cocos si pt fata dar nu pt ca au cercetat americanii, pt ca un medic bun de la noi m-a invatat sa mănânc sănătos.

  3. Ciudat cum apar pe piata diferite produse uitate de Domnul, cum apar si articole despre minunile vindecatoare a acestor produse. Cred numai produsele apicole si plantele cu istorie veche in medicina. Nu este ondicat sa folosesti nimic din alte tari si pamantyri numai din tara ta. Este vorba de vibratii. Viata=vibratii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.