NUCILE românești – sursa nr. 1 de antioxidanți benefici pentru INIMĂ

Un studiu științific recent a clasat nucile pe primul loc în topul fructelor oleaginoase cu un conținut bogat și calitativ de antioxidanți.

Nucile, Benefice Pentru Inimă

Nucile, Benefice Pentru Inimă

Autorul acestei analize susține că nucile sunt superioare arahidelor, alunelor, migdalelor, fisticului, nucilor caju și macadamia, și că ar trebui să le consumăm mai des. O mână de nuci conține de 2 ori mai mulți antioxidanți decât toate aceste tipuri de fructe.

Nucile sunt o combinație unică de nutrienți cu beneficii esențiale pentru sănătatea noastră. Pe lângă antioxidanți, acestea conțin cantități importante de proteine de calitate, care pot înlocui carnea, vitamine și minerale și fibre alimentare.

Consumul unei cantități mici de nuci a fost asociat în studiile științifice cu un risc scăzut de boli cardiovascular, diabet de tip 2, calculi biliari și anumite tipuri de cancer.

Nucile românești au cel mai mare nivel de antioxidanți

Cercetătorii au descoperit că antioxidanți regăsiți în nuci sunt de asemenea mult mai potenți decât antioxidanții din alte fructe oleaginoase. Aceștia s-au dovedit a fi de 2-15 ori mai puternici decât vitamina E – un antioxidant renumit pentru capacitatea de a proteja corpul împotriva chimicalelor care cauzează boli.

Trebuie să reținem însă că pentru a extrage maximul de beneficii ale nucilor, acestea trebuie consumate crude. Se pare că prăjirea miezului de nucă reduce calitatea antioxidanților conținuți.

Din păcate, oamenii mănâncă nuci foarte rar, neștiind că acestea sunt extrem de sănătoase. Femeile în special evită consumul de nuci din cauză că acestea sunt bogate în calorii și grăsimi, și se tem să nu se îngrașe. În realitate însă, grăsimile din nuci sunt grăsimi bune – mononesaturate și polinesaturate. Acestea nu conduc la creșterea colesterolului, înfundarea arterelor și creșterea în greutate precum grăsimile saturate.

Dimpotrivă, grăsimile din nuci mențin sănătatea sistemului cardiovascular, dau mai multă sațietate și previn mâncatul excesiv. Un studiu realizat în anul 2009 a asociat consumul de nuci cu un risc reduse de obezitate.

Cu toate acestea, este important să nu exagerăm. 7 nuci pe zi sunt suficiente pentru a beneficia de potențialul lor terapeutic.

Sursă: http://www.medicalnewstoday.com/articles/220362.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]