Cura cu CIREȘE dulci – purifică organismului și întârzie îmbătrânirea

Atât cireșele, cât și vișinele conțin până la 90% apă, apoi pectine, proteine, săruri minerale de potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru și mangan. Cireșele sunt bogate în provitamina A, și furnizează cantități modeste de vitaminele B1, B2, B3, B6, C, E și PP. Aceste fructe sunt recomandate inclusiv în alimentația diabeticilor (în special vișinele), deoarece dintre zaharuri, conțin mai ales levuloză.

Cireșe - Beneficii

Cireșe – Beneficii

Ce proprietăți au cireșele

– Depurative
– Laxative
– Tonice ale sistemului nervos
– Sedative
– Anti-infecțioase
– Antirahitice
– Antireumatismale

Indicații terapeutice

Cea mai importantă acțiune terapeutică a cireșelor este cea diuretică. Consumul de cireșe este un mod excelent de a ne purifica organismul pe perioada verii. Din acest motiv, cireșele sunt utile în afecțiuni renale, inclusiv în cazul litiazelor (pietre la rinichi), precum și în gută, reumatism și artrită, hepatite cronice și sechele de hepatită, datorită efectului regenerator asupra parenchimului hepatic.

Cireșele împiedică depunerea colesterolului în pereții arterelor, fiind de asemenea recomandate în ateroscleroză.

La fel ca și alte fructe de pădure, precum căpșunile, cireșele întârzie fenomenele de îmbătrânire. Cireșele sunt de asemenea sedative și întăresc sistemul nervos.

Datorită conținutului redus de calorii și efectului laxativ, se recomandă în obezitate și constipație. Cireșele au de asemenea un efect hipotensor (ajută la scăderea tensiunii arteriale).

Codițele de cireșe sunt un diuretic natural extraordinar. Sunt foarte bogate în săruri de potasiu, flavonoide, taninuri și catechinice. Sucul de cireșe este recomandat în hepatită.

Extern, cireșele (zdrobite) se pot folosi sub formă de comprese pentru reducerea durerilor de cap sau a migrenelor, aplicându-se pe frunte. În cosmetică, cireșele redau fermitatea, suplețea și elasticitatea pielii. În acest scop, se aplică cireșe zdrobite pe obraji.

Alte recomandări:

• cancer de rinichi și vezică
• cancer de colon
• cancer de sân
• ischemie cardiacă
• colită de fermentație și de putrefacție
• insomnie
• depresie
• diabet insulino-dependent
• artrită reumatoidă
• dureri musculare
• Alzheimer, demență senilă (prevenire)

Cura cu cireșe dulci

Se poate consuma o anumită cantitate în fiecare zi, sau se rezervă câte 1 zi pe săptămână în care se consumă doar cireșe. O astfel de cură constă în consumul a câte 500 de grame, până la 1 kg de fructe proaspete la o masă, timp de 1-2 zile pe săptămână. În zilele de cură nu se mai consumă alte alimente. Cireșele dulci au un efect depurativ puternic, facilitând eliminarea toxinelor din organism.

Surse articol:

1. “Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța
2. “Sănătate Prin Semințe și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. De 3 zile mancam cirese dupa fiecare masa!!!!!!!!!!

  2. Mananc ,capsuni ca sunt mai ieftine, ciresele inca au preturi mari…😑

  3. SUNT CEL MAI BUN ANTIINFLAMATOR

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]