Terapia cu apă – beneficiile consumului de apă imediat ce ne trezim

Mulți o numesc „terapia japoneză cu apă”. Japonezii obișnuiesc să bea apă imediat ce se trezesc, făcând din aceasta un adevărat tabiet pentru menținerea sănătății.

Apa nu este un leac miraculos. Este însă un element vital pentru sănătatea și bunăstarea unei persoane.

Terapia cu apa – beneficiile consumului de apa imediat ce ne trezim

Terapia cu apa – beneficiile consumului de apa imediat ce ne trezim

Această terapie a fost dezvoltată de doctorul iranian Fereydoon Batmanghelidj, autorul cărții „Your Body’s Many Cries for Water”.

El susține că deshidratarea cronică este cauza principală a foarte multe boli. Cu toate acestea, scrierile sale legate de tratarea bolilor cu apă au fost considerate controversate.

Potrivit cercetărilor sale, deshidratarea este un factor care contribuie la apariția cancerului și a bolilor autoimune. Deshidratarea nu se traduce în mod neapărat prin sete sau stare de leșin.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj consideră că gura uscată nu este primul simptom al setei, cu unul din ultimele.

În realitate, pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea noastră de a observa senzația de sete scade. Acest lucru înseamnă că bem foarte puțină apă decât ar trebui, și că îmbătrânim mult mai repede decât în mod normal.

Deshidratarea înseamnă că organismul nostru nu primește cantitatea suficientă de apă de care are nevoie pentru a funcționa optim.

De aceea, apa s-a dovedit un element protector împotriva a foarte multe boli și probleme de sănătate:

– Astm și alergii
– Migrene
– Colită
– Obezitate
– Colesterol mare
– Hipertensiune arterială
– Boli de inimă și infarct
– Angină
– Diabet
– Depresie
– Lipsă de energie și sindromul oboselii cronice
– Tulburări de somn
– Osteoporoză
– Leucemie și limfom
– Deficit de atenție
– Bufeuri
– Gută, artrită, dureri de spate
– Pietre la rinichi
– Vicii

Terapia cu apă

1. Imediat după ce v-ați trezit dimineață, beți 640 ml de apă fără fluor (filtrată, de izvor, osmozată, purificată cu busuioc, sau alcalinizată cu suc de lămâie, bicarbonat de sodiu sau), circa 4 pahare.

Dacă nu sunteți obișnuit să beți atât de multă apă, începeți de la o cantitate mai mică, crescând ușor doza. Nu forțați organismul, deoarece poate fi periculos.

2. După ce ați băut apa, spălați-vă pe dinți, și așteptați 45 de minute până să luați micul-dejun.

3. Beți o cană cu apă la 30 de minute după masă. Nu mai mâncați, și nu mai beți nimic timp de 2 ore după fiecare masă.

Conform Societății Medicale Japoneze, durata terapiei cu apă variază în funcție de afecțiune:

– cancer – 180 de zile

– tuberculoză – 90 de zile

– hipertensiune arterială – 30 de zile

– diabet – 30 de zile

– constipație și alte probleme gastrice – 10 zile

– artrită – 3 zile în prima săptămână, apoi zilnic

Atenționări

Consumul de prea multă apă într-un timp foarte scurt poate copleși rinichii, cauzând o scădere bruscă a nivelului de sodiu din sânge, fapt care poate duce la umflarea creierului, letargie, dezorientare, confuzie, comă și moarte.

Persoanele vârstnice, bolnave, sau care nu pot bea 4 pahare cu apă dimineața, trebuie să înceapă această terapie cu o cantitate mai mică de apă, crescând doza treptat, până se ajunge la 4 pahare pe zi.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Ce-mi place! Terapia japoneza dezvoltata de in Iranian.

  2. Eu beau în fiecare dimineață apa pe stomacul gol, cam o jumătate de litru. Apa ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor produse de organele interne ale corpului care „lucrează” în timp ce noi dormim.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.