NECTARUL de PIERSICI – O Băutură Super-Vitaminizată

Pentru această rețetă putem folosi piersici, sau caise, sau nectarine. Toate aceste fructe sunt delicioase și potrivite pentru obținerea unui nectar dulce și plin de vitamine.

Rețetă Nectar de Piersici  
NECTARUL de PIERSICI - O Băutură Super-Vitaminizată

NECTARUL de PIERSICI – O Băutură Super-Vitaminizată

INGREDIENTE

• 1 kg de piersici
• 300 g de zahăr
• 500 ml de apă

PREPARARE

Fructele trebuie să fie foarte bine coapte și sănătoase. Le curățăm de coajă și scoatem sâmburii. Le punem apoi într-un blender sau robot de bucătărie, și pulsăm până când obținem un piure.

În cratița în care facem de obicei dulceață sau gem, turnăm pasta de piersici, adăugăm zahărul și apa și amestecăm. Lăsăm să fiarbă la foc mic, câteva clocote, până când lichidul se îngroașă.

Nectarul de piersici se toarnă fierbinte în borcane sau sticle, pe care le așezăm într-o cratiță cu apă și un prosop pe fund. Cratița se pune pe foc și se lasă până când dă în clocot. Închidem ochiul aragazului, și lăsăm sticlele cu nectar în cratița cu apă până se răcesc complet, după care le putem depozita în cămară.

Dacă vreți ca nectarul de piersici să stea până la iarnă, folosiți mai mult zahăr, și puneți sticlele la bain-marie la final, circa 2 ore.

O altă variantă este să faceți mai întâi un sirop (apă și zahăr, fierte 10 minute), și când acesta fierbe, să adăugați piureul de piersici obținut la blender. Mai lăsați pe foc câteva minute, apoi turnați nectarul fierbinte în sticle.

Rețetă Nectar de Piersici și Nectarine

INGREDIENTE

• 3 kg de piersici
• 2 kg de nectarine
• 400 g de zahăr
• 30 ml de apă

PREPARARE

Fructele se spală și se lasă la zvântat. Scoatem sâmburii, și le curățăm de coajă. Le pasăm cu mixerul sau blenderul, sau le dăm prin mașina de tocat. Piureul obținut se pune într-o cratiță mare, se adaugă apa și zahăr și se pune pe foc. Nectarul se fierbe 20 de minute, la foc mic. Se amestecă des, și se ia spuma de deasupra.

Nectarul fierbinte se toarnă în sticle încălzite, apoi se leagă la gură cu celofan dublu. Sticlele se pun undeva jos într-o cameră, și se învelesc cu multe pături. Se lasă până se răcesc complet.

Nectarul de piersici, nectarine sau caise se poate consuma ca atare (este o băutură foarte vitaminizantă), cu apă minerală, cu gheață, sau se poate adăuga la cocktail-uri.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.