„Iată v-am dat vouă orice pom care are rod cu sămânță; aceasta să fie hrana voastră”

Dieta pe care a avut-o omul de la începuturile creației era una vegetală. Originea ei provine din însăși porunca Domnului, Care a zis:

„Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului, și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.” (Facerea 1, 29)

Dieta Biblică

Cercetările au arătat că durata de viață a omului poate ajunge până la 120 de ani. Fitoterapeutul Constantin Milică spune că acest lucru este posibil dacă respectăm câteva principii care țin de alimentație și stil de viață.

Cu toate acestea, longevitatea nu mai este un ideal ușor de atins astăzi din cauză că „majoritatea oamenilor își pun inima și creierul în slujba stomacului”.

Întorcându-ne la „dieta biblică”, citim în Geneză la capitolul 1, versetul 29, că primii oameni nu mâncau carne, ci se hrăneau cu roadele curate și nutritive ale pământului: cereale, verdețuri, legume, fructe, semințe, nuci.

„Astăzi însă, omul consumă produse care îi intoxică organismul: carne, slănină, afumături, mezeleuri, unt, conserve, alcool, cafea, tutun.”

Mâncărurile grele, consumate în exces, nu sunt descompuse total, ci pot sta în stomac 8 ore iar în intestine până la 20 de ore.

În consecință, alimentele nedigerate intră în stare de putrefacție și produc toxine care generează boli digestive (colită, ulcer, gastrită, colon iritabil), cardiovasculare (cresc colesterolul sanguin, care se depune pe pereții arteriali), ateroscleroză, infecții, neuroastenie, cancere, îmbătrânire prematură, cheaguri de sânge, oboseală permanentă.

La polul opus se află regimul alimentar pe bază de alimente ușor digerabile: fructe, legume, cereale integrale, produse apicole, nuci și semințe.

Deși unele persoane nu consideră hrana vegetală o mâncare consistentă, aceste alimente naturale ne pot furniza nutrienții de care avem nevoie pentru a ne menține sănătoși și puternici.

Regimul natural nu produce anemierea corpului, nici a minții, spune doctorul Constantin Milică.

______________________________________________________________________________________________________

Cei care nu pot urma această dietă, ar trebui ca măcar o zi din săptămână să fie alocată consumului de crudități. Acestea vor ajuta la detoxifierea corpului și la aprovizionarea lui cu vitamine, minerale, enzime, antioxidanți și fibre.

Se pot face salate din morcov, țelină, varză, sfeclă roșie, ridiche, spanac, pătrunjel, mărar, conopidă, păstăi, roșii, castraveți, praz, ardei grași, usturoi și ceapă. Unele din acestea se pot administra și sub formă de sucuri.

Mirodeniile dau gust și totodată ne oferă mai multă protecție antioxidantă: rozmarin, măghiran, cimbru, busuioc, mentă, salvie, tarhon, ardei iute.

Pe lângă legume, dieta noastră trebuie să conțină și fructe proaspete: mere, pere, prune, citrice, fructe de pădure, pepene, banane, caise, piersici, struguri, cireșe, vișine, căpșune, precum și fructe oleaginoase (nuci, alune, arahide, migdale).

Semințele – semințe de floarea-soarelui, de dovleac, de susan, de in, de cânepă, de chia, și produsele apicole sunt de asemenea importante – polen crud, propolis, lăptișor de matcă, miere de albine (foarte bogată în fier, calciu, magneziu și vitamine).

______________________________________________________________________________________________________

Un regim sănătos nu trebuie să conțină grăsimi animale (untură, slănină, șuncă), mezeluri, carne de porc, conserve, produse procesate, cereale rafinate (făină albă, orez alb), zahăr alb. Acestea acționează ca o otravă pentru organism. Zahărul provoacă oboseală, somnolență, amețeală, pierderea motivației, probleme de memorie, impotență, diabet, nevroză, arterită, cancer.

Trebuie evitate cât se poate prăjelile, lactatele grase, pâinea albă, produsele de patiserie cumpărate, cremele din comerț, dulciurile din magazine.

______________________________________________________________________________________________________

Cei mai longevivi oameni trăiesc astăzi în Munții Caucaz, Himalaya și Anzii Cordelieni, în Muntele Athos și în unele zone din Sicilia. Hrana lor este una preponderent naturală, fără multe calorii și produse procesate. Mănâncă cereale integrale, legume, verdețuri, melasă, ulei de măsline, rădăcini de plante, sucuri de fructe.

Profesorul Milică menționează câteva plante care pot ajuta la menținerea tinereții:

– ginseng, rozmarin, păducel, măceșe, tei, fructe de pădure, miere, lăptișor de matcă, polen cu miere.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Farmacia Verde, Longevitatea, O Taină Care Poate Fi Descifrată! https://farmaciaverde.wordpress.com/2008/03/26/longevitatea-o-taina-care-poate-fi-descifrata/

2. Prof. Univ. Dr. Constantin Milică, Din tainele longevităţii: http://www.farmacia-verde.ro/2008/06/30/regimul-alimentar-pentru-o-viata-sanatoasa/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.